Huawei predstavil Mate X začiatkom tohto roka.

O dva mesiace neskôr sme mali možnosť sa s týmto skladateľným smartfónom zoznámiť osobne. Spoločnosť v súčasnosti plánuje spustenie predaja, ktorého by sme sa mali dočkať v októbri. Avšak už teraz sa dostávajú na verejnosť prvé náhľady na jeho nástupcu. Patent Huawei, ktorý bol podaný na patentovom úrade USPTO, vychádza z konceptu Mate X, ibaže tentokrát sa v tele zariadenia nachádza priestor pre dotykové pero – stylus.

Podľa hrubého náčrtu a vizualizácií, ktoré vytvorila spoločnosť LetsGoDigital, bude nové zariadenie po dizajnovej stránke tenšie, vďaka kompaktnejším rozmerom fotoaparátu a batérie. Je zaujímavé, že smartfón je navrhnutý tak, aby sa stylus dostal do otvoru, ktorý v súčasnosti hostí USB-C port, čo znamená, že ten sa bude musieť v novej generácii Mate X presunúť niekam inam.

Spoločnosť Huawei si patentuje tento dizajn, aby ho ochránila pred kopírovaním inými spoločnosťami. Dotykové pero však nie je ani pre spoločnosť Huawei novinkou – už teraz M-Pen ponúka vo veľa tabletoch a smartfónoch, vrátane Huawei Mate 20 X.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Vyskúšali sme skladateľný smartfón Huawei Mate X (PRVÉ DOJMY)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.