Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tomu sa hovorí skutočne úspešný rok.

Predaj leteniek prostredníctvom portálu Superletuška.sk v roku 2016 vzrástol až o 230 % oproti roku 2015. V medzimesačnom porovnaní je to dokonca nárast o 280 % (za posledné 3 mesiace). Tieto dáta svedčia o tom, že Slováci oceňujú služby spoločnosti Asiana, prevádzkovateľa unikátnych web portálov Superletuška.sk a Mapaleteniek.sk, ktoré úspešne expandovali na slovenský trh. Skutočne profesionálne služby sú zabezpečené prostredníctvom spolupráce so svetovou jednotkou v rámci globálnych rezervačných systémov (GDS) – Amadeus. Vďaka tomu môžu slovenskí zákazníci plne využívať šikovnú službu zaručujúcu efektívne a pohodlné vyhľadávanie leteniek kdekoľvek do sveta so servisom špičkovej kvality a zárukou prvotriednej starostlivosti.  

„Ide o najvyšší nárast za päťročné pôsobenie na slovenskom trhu a potvrdzuje tak úspech nových špecifických on-line riešení upravených špeciálne pre Slovákov a uvedených do prevádzky v roku 2016,“ uvádza Josef Trejbal, CCO spoločnosti Asiana, ktorá prevádzkuje portály Superletuška.sk a Mapaleteniek.sk.

Lieta sa do Paríža aj Dubaja

Najobľúbenejšími cestovateľskými destináciami Slovákov aktuálne sú Paríž, Moskva, Barcelona, Amsterdam, Frankfurt, Rím, ale aj Brusel. Rovnako tak vzdialenejšie či exotickejšie končiny nie sú našincom aj vďaka prevratným on-line službám až tak od ruky. Slováci si v roku 2016 radi a často zaleteli aj do takých zvučných destinácií ako Dubaj, New York a Bangkok.

Skutočne lacné letenky

Do kariet im hrá aj fakt, že ceny leteniek všeobecne neustále klesajú. Kým vlani sa jedna letenka v priemere predávala za 356 EUR, v tomto roku to už je 321 EUR. „Medziročný pokles cien leteniek v priemere predstavuje mínus 10 percent, čo robí z leteckej dopravy masovú záležitosť. Veľmi lákavá je v tomto zmysle Ázia. Pokles cien začal pred viac ako desiatimi rokmi, kedy ľudia cestovali do ázijských destinácií za takmer dvojnásobné ceny ako dnes,“  konštatuje Josef Trejbal z portálu Superletuska.sk Ceny leteniek do Ázie sú tak v roku 2016 podľa neho historicky najnižšie. „V roku 1995 stála bežná letenka do Bangkoku 815 EUR, v roku 2016 je možné kúpiť ju už za 440 EUR a niekedy ešte lacnejšie. Konkurencia medzi dopravcami je stále väčšia, čo sa odráža na cenotvorbe,“ hovorí.

Široká škála možností

Spoločnosť Asiana, funguje na českom trhu od roku 1993, kde má päť strategicky rozmiestnených pobočiek; na Slovensko expandovala len nedávno. Servis špičkovej kvality je zaručený tým, že spoločnosť mapuje 12 letísk, 521 destinácií a k dispozícii sú 4 milióny kombinácií termínov, cien a destinácií. Celé vyhľadávanie trvá len dve sekundy; stačí sa rozhodnúť, do ktorého kúta sveta sa chce zákazník vybrať.

Novinkou je, že pre rok 2017 boli otvorené na predaj aj všetky pravidelné linky SmartWings zo Slovenska. V letnej sezóne tak budú k dispozícii aj také lety ako napríklad Heraklion, Rhodos, Korfu, Zakynthos, Olbie či Burgas a iné.

Značky: