V máji tohto roku sme podrobne testovali, v tom čase novinku medzi extra lacnými predplatenými kartami – Tesco mobile bodka. Po odstupe niekoľkých mesiacov operátor Tesco mobile rozšíril svoju ponuku a od 18. októbra 2016 majú možnosť zákazníci Tesco mobile surfovať v rýchlej 4G/LTE sieti. My sme túto predplatenú kartu opäť testovali a zisťovali, či je všetko tak, ako operátor deklaruje.

Ak chcete využívať rýchle LTE pripojenie, podmienkou je byť v pokrytí rýchlej LTE siete, ktorá je v aktuálnom období dostupná pre takmer všetky krajské mestá a priľahlé lokality. Avšak, operátor Tesco mobile plánuje do konca roka 2016 pokryť LTE sieťou až 66% populácie Slovenska. To znie zaujímavo a pri cenách, ktoré zostali nezmenené to je veľmi zaujímavá ponuka pre stálych, ako aj potencionálnych zákazníkov.

pokrytie-tesco-mobile_nowat

Aktuálna mapa pokrytia 4G/LTE sieťou – Tesco mobile

Ceny, za ktoré voláte, posielate SMS, MMS a surfujete v sieti Tesco mobile.

  • Volania za 1 minútu – 0,039 Eura (sekundová tarifikácia od prvej sekundy volania)
  • SMS správa – 0,039 Eura
  • MMS správa – 0,24 Eura
  • Internet na deň s objemom dát 200 MB – 0,39 eura (4G je bez poplatku)
  • Obnova internetu na jeden deň s objemom dát 200 MB – 0,39 eura
  • Cena predplatenej karty je 3.90 eura s kreditom v rovnakej hodnote

Ceny sme samozrejme opäť preverili a všetko je tak, ako tomu bolo po spustení tejto služby. Výhodou je však surfovanie v rýchlej LTE sieti, bez poplatku navyše. Noví zákazníci, ktorí si aktivovali SIM kartu od 18.10.2016, môžu využívať 4G pripojenie ihneď po jej aktivácii. Existujúci zákazníci Tesco mobile budú pripájaný na 4G sieť postupne, najneskôr však do 15.11.2016. O spustení LTE by ste mali byť informovaný prostredníctvom SMS správy.

 Ako funguje predplatená karta Tesco mobile Bodka si môžete pozrieť v našom rozšírenom teste – TU.

Výhodou je automatický prechod na LTE bez akéhokoľvek poplatku navyše, ktorý by vás zaťažoval. Avšak, niektorí zákazníci sa môžu sťažovať na príliš rýchle vyčerpanie internetového balíčka, resp. internetu na deň pri predplatenej karte. Riešenie je jednoduché, rýchle LTE pripojenie môžete obmedziť vo vašom zariadení alebo si ho celkom deaktivovať na zákazníckej linke Tesco mobile – 969. (LTE bez poplatku navyše platí pre fakturované, ako aj pre predplatené služby)

Čo potrebujete na bezproblémové používanie 4G/LTE pripojenia v Tesco mobile

Samozrejmosťou je SIM karta s podporou 4G, ktorú ak nemáte, tak vám ju bezplatne vymenia vo viacerých predajniach Tesco. Nutnosťou je aj zariadenie (smartfón/tablet) s podporou 4G/LTE pripojenia. A napokon je veľmi dôležité pokrytie, resp. oblasť, v ktorej sa nachádzate. Ak vo vašej lokalite nie je pokrytie LTE sieťou, nebude možné toto pripojenie využívať.

Test predplatenej Tesco bodka karty prebiehal v nitrianskom kraji, okres Nitra – okolie. Boli sme prekvapení, ale aj v širšom okolí tohto mesta funguje LTE pripojenie bezproblémovo. Kvalita a sila LTE pripojenia bola bezproblémová. Rýchlosť pripojenia sme zmerali a výsledok si môžete pozrieť na obrázkoch nižšie.

Konštatujeme, že predplatená karta Tesco mobile Bodka ja stále atraktívna pre mnohých stálych zákazníkov, ale aj pre tých potencionálnych, ktorí o prechode rozmýšľajú. Ceny sa nezmenili a obohatenie o LTE sieť (bez ďalších poplatkov) je veľkým bonusom. V dnešnej dobe by malo byť rýchle 4G/LTE pripojenie štandardom.

 Za zapožičanie karty na test ďakujeme spoločnosti Tesco mobile.

Prečítajte si aj:

S Tescom už môžete surfovať v 4G

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE