Umožňuje jednoduchý prístup k platenému online obsahu rôznych denníkov.

Predplatné s Googlom je v regióne strednej a východnej Európy dostupné pre prvé médium, ktorým sa stal Denník N. Čitatelia tohto denníka môžu využívať moderný a predovšetkým jednoduchý spôsob platieb za prístup k online obsahu tohto média.

Ide o technologické riešenie určené vydavateľom, ktoré umožňuje spárovať predplatné digitálnych médií s Google účtom čitateľa. Tí tak prostredníctvom niekoľkých klikov získajú jednoduchší prístup k predplatenému digitálnemu obsahu zo všetkých svojich zariadení. 

Služba sa aktuálne nachádza v pilotnej fáze a táto možnosť sa zobrazuje iba časti čitateľov Dennika N. Vo svete ju využívajú aj také renomované svetové médiá ako The Washington Post, The New York Times, Financial Times a The Telegraph.

Ako to funguje?

Pokiaľ čitateľ bude mať záujem o prístup k platenému online obsahu Denníka N a zobrazí sa mu táto možnosť, služba Predplatné s Googlom mu uľahčí registráciu aj platbu za predplatné jediným kliknutím prostredníctvom jeho Google účtu. 

Predplatitelia si tak nemusia vytvárať ďalšie konto a môžu automaticky pristupovať k predplatenému obsahu zo všetkých svojich zariadení. Čitatelia majú možnosť dostať sa ľahko k platenému obsahu naprieč spravodajskými stránkami, ako aj produktami Googlu. Služba okrem toho iného prináša aj jednoduchšiu správu digitálneho predplatného a platieb zaň.

Spoločnosť Google dlhodobo investuje aj do podpory digitálnej žurnalistiky na Slovensku. 

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.