Na výstave IFA táto kamera okamžite vzbudila našu pozornosť. Našli sme ju na stánku spoločnosti Garmin a volá sa VIRB XE.GarminVirbXEJe to radikálne prepracovaný variant predchádzajúceho modelu VIRB a zaujala nás na nej kvalita obrazu. Kameru sme si tak vypožičali od spoločnosti Garmin a nakrútili sme s ňou naše video.

Kvalita obrazu je vynikajúca, točili sme na rozlíšení 1080p/60fps. Fotografovať môžete s rozlíšením 12 MPx. Kamera odolá trvalému ponoreniu do vody a na batériu funguje 2 hodiny. Nabíja sa ale špeciálnym káblom, ktorý je ideálne nosiť so sebou.

virb-xe-screenGarmin VIRB XE však nie je o zachytávaní obrazu. Vo vnútri je GPS prijímač, kamera má napojenie na Bluetooth a Wi-Fi a umožňuje spoluprácu s mobilnou aplikáciou. Tá umožňuje priamo zobraziť zachytený obraz a tiež sa dá využiť ako diaľkový ovládač. Kameru môžete spojiť s inteligentnými hodinkami a náramkami od firmy Garmin. Prepojenie je možné aj na iné snímače, napr. hrudný snímač pulzu srdca. Všetky tieto údaje sa dajú zobraziť vo videu. 
GarminVodaK dispozícii je aj program VIRB Edit, ktorý umožňuje rýchle zostrihanie videa vrátate nameraných dát a publikáciou videa na sociálnych sieťach alebo YouTube. V základnej dodávke máte adaptér na prichytenie kamery na rovnej ploche alebo na prilbe, k dispozícii sú adaptéry pre automobily, bicykle alebo vodné športy.

GarminVirbXE-2Cena kamery je 399,90 Eur a zapožičanú sme ju mali od firmy Garmin.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.