Prinášame prehľad najlepších RSS čítačiek, ktoré majú dostupnú aj bezplatnú verziu a zároveň fungujú na viacerých platformách.

Trh s RSS čítačkami sa pomaly, ale isto zmenšuje. Už pred časom vypla spoločnosť Google svoju čítačku, ktorá patrila dovtedy k najviac používaným čítačkám na trhu. Teraz prichádza pre používateľov RSS čítačiek ďalšia rana, keďže v najbližších dňoch končí čítačka Digg Reader, ktorá taktiež patrila medzi najpopulárnejšie.

Rozhodli sme sa preto priniesť prehľad troch najlepších RSS čítačiek, ktoré môžete používať aj naďalej.

Feedly

Aplikácia Feedly by sa dala označiť aj ako voľba číslo jeden u množstva používateľov RSS čítačiek. Jedná sa o veľmi prepracovanú čítačku, ktorá má k dispozícii aj mobilné aplikácie. Po ukončení prevádzky Google Reader práve Feedly prebral väčšinu používateľov.

Okrem toho Feedly poskytuje až štyri rôzne typy rozloženia správ. Každý používateľ si tak jednoducho nájde ten svoj štýl, ktorý mu najviac vyhovuje. Dostupné sú štýly od tých najjednoduchších iba s titulkom až po tie, ktoré zobrazujú aj obrázok a časť článku.

Feedly vo svojej bezplatnej verzii umožňuje sledovanie až 100 informačných kanálov. V prípade potreby väčšieho množstva je k dispozícií platená verzia za necelého 5,5 dolára na mesiac.

Feedly

Inoreader

Inoreader má jednu výraznú výhodu oproti aplikácii Feedly. Používateľom poskytuje neobmedzené množstvo odberov. Rovnako ako Feedly poskytuje viacero rôznych typov zobrazenia a mobilné aplikácie. Výhodou je tiež možnosť filtrovania článkov a ich možnosť ukladania do PDF.

Veľkou nevýhodou Inoreaderu je však prítomnosť nepríjemnej reklamy v bezplatnej verzii. V prípade, ak chcete reklamu odstrániť, tak je nutné si zaplatiť predplatné vo výške 1,25 dolára na mesiac. Inoreader sa tak stáva najlacnejšou RSS čítačkou.

Inoreader

Feeder

Feeder patrí spomedzi týchto troch čítačiek k najslabším. Neobsahuje veľmi veľa funkcií, ktoré by pokročilejší používatelia mohli požadovať. Výhodnejší je tak skôr pre úplných začiatočníkov. V bezplatnej verzii sú dostupné neobmedzené odbery a mobilné aplikácie.

Opäť, ako v prípade Inoreaderu, sa ale v bezplatnej verzii objavujú reklamy. V prípade Feederu je ich možné odstrániť za poplatok 5 dolárov mesačne, čo je vzhľadom na funkcie a predchádzajúce dve čítačky veľmi veľa.

Feeder

Záver

Naša voľba z pomedzi týchto troch čítačiek je jednoznačne Feedly. Poskytuje najväčšie možnosti v bezplatnej verzii, hoci je obmedzený počet odberov. V prípade platenej verzie za 5,41 dolára na mesiac poskytuje okrem neobmedzených odberov veľa pokročilých funkcií, ktoré ušetria množstvo času.

Zdroj: The Next Web

Značky: