Skoro ako Chromecast. Nepotrebujete však žiaden HDMI kľúč.

Microsoft sústavne vylepšuje svoj internetový prehliadač a pridáva nové funkcie. Hoci si na podporu rozšírení počkáme do konca roka, jednou z noviniek, ktorú môžete vyskúšať už dnes, je podpora „castovania„. Inak povedané, multimediálny obsah môžete z prehliadača streamovať do iných zariadení.

Funkcia je momentálne sprístupnená iba pre používateľov programu Windows Insider (verzia 10576). Čoskoro sa však objaví aj v štandardnej verzii systému Windows 10.

Novú funkciu nájdete v bočných nastaveniach prehliadača Edge, viď. ilustračný obrázok. Položka s názvom „Vysielať multimédia na zariadení“ je aktívna iba v prípade, že dané okno obsahuje kompatibilný multimediálny obsah – video, fotografie alebo hudbu. Využijete to napríklad pri prehrávaní YouTube videí. Chránený obsah však do iného zariadenia nepošlete.

Hoci Microsoft udáva, že funkcia je kompatibilná s akýmkoľvek zariadením s technológiou Miracast alebo DLNA, nepodarilo sa nám ju spojazdniť s televízorom, ktorý Miracast obsahuje. Výhodou je, že ak bude fungovať, ako má, nebudete potrebovať žiadne dodatočné zariadenie, ako je napr. Chromecast. Samozrejme, kvalita streamovania sa môže za použitia rôznych technológií líšiť a aj preto si jednotlivé spôsoby „castovania“ porovnáme v niektorom z najbližších vydaní magazínu touchIT.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit