Spoločnosť Google pripravuje novú aktualizáciu prehliadača Chrome.

Nový prehliadač vo verzii 79 obsahuje niekoľko nových vylepšení v oblasti zabezpečenia a ochrany osobných údajov. Súčasťou najnovšej verzie sú funkcie ako ochrana heslom, ochrana pred phishingom v reálnom čase a niektoré nové gestá.

Napriek všetkým funkciám ochrany je zabezpečenie heslom významným doplnkom novej verzie. Umožňuje používateľom dostávať upozornenia o odcudzení hesla v rámci krádeže údajov alebo iného problému so zabezpečením. Táto funkcia dokonca upozorní používateľov, keď používajú už zneužité heslo.

Funkcia ochrany heslom používa na kontrolu hesiel nedávno spustený nástroj na ich kontrolu. Spoločnosť Google používa hashovacie a šifrovacie algoritmy na zabezpečenie hesiel a priraďuje ich pomocou rôznych vrstiev šifrovania. Okrem toho sa obmedzuje na používateľov, ktorí sa prihlásili do prehliadača Chrome. Phishingová ochrana v reálnom čase je ďalšou funkciou zvyšujúcou ochranu pred špecifickými bezpečnostnými problémami. 

Google v blogovom príspevku uviedol: „Odteraz budeme chrániť vaše heslo Google účtu, keď sa prihlásite do prehliadača Chrome, aj keď nie je povolená synchronizácia. Táto funkcia bude navyše fungovať pre všetky heslá, ktoré sa ukladajú v Správcovi hesiel prehliadača Chrome. Stovky miliónov ďalších používateľov budú mať teraz z nových upozornení úžitok.

Zainteresovaní používatelia môžu túto pokročilú funkciu zabezpečenia spustiť povolením možnosti „Urobiť vyhľadávanie a prehliadanie lepšie“ v nastaveniach prehliadača Chrome.

Prepínanie profilov v prehliadači Chrome sa stalo základnou funkciou pre pokročilých používateľov. Vyhľadávací gigant pridal nové gestá na prepínanie medzi viacerými profilmi. Používatelia nájdu možnosť prepínania profilov v pravom hornom rohu.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Windows 7 končí. Systém na to začal dôrazne upozorňovať

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.