Aktualizácia zahŕňa aj niekoľko ďalších bezpečnostných opráv.

Pri vydávaní najnovšej stabilnej verzie cross-platformového webového prehliadača Chrome spoločnosť Google poznamenala, že táto zostava obsahuje osem bezpečnostných opráv, vrátane opravy chyby, o ktorej vedela, že bola reálne zneužitá. Šesť z opravených zraniteľností prehliadača má vysoké hodnotenie závažnosti a boli označené rôznymi výskumníkmi v oblasti kybernetickej bezpečnosti.

Avšak zraniteľnosť CVE-2021-30563 je pripísaná anonymnému výskumníkovi a pôvodne bola hlásená začiatkom tohto týždňa. Google už potvrdil zneužitie tejto chyby a s opravou prišiel takmer okamžite. Google pritom nezdieľal ďalšie podrobnosti a ani to, ako bola chyba zneužitá. Spoločnosť však používateľov vyzýva, aby svoje prehliadače bezodkladne aktualizovali na najnovšiu verziu.

BleepingComputer poznamenáva, že kód CVE-2021-30563 zvyšuje celkový počet opravených chýb zabezpečenia zero-day vo webovom prehliadači Google v roku 2021 na osem. Nové vydanie prehliadača Chrome bude všetkým používateľom k dispozícii v nasledujúcich dňoch.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Ako aktivovať ochranu pred ransomvérom vo Windows 10?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.