Na novú funkciu, ktorú prinesie prehliadač Google Chrome, sa už teraz môžeme pozrieť.

Prehliadač Google Chrome prináša viacero skvelých funkcií. Ak vám však nestačí to, čo ponúka v základe, môžete sa pozrieť aj na viaceré rozšírenia, ktorými si môžete dodať funkcie navyše. Prostredníctvom rozšírení si môžete do prehliadača pridať napríklad rôzne prehrávače médií, blokátory reklám a iné funkcie, ktoré by vám prehliadač od Googlu sám o sebe nepriniesol.

Nie vždy však chcete tieto rozšírenia používať a ak ich máte nainštalovaných viac, ich správa je pomerne komplikovaná. Preto Google teraz príde s novou funkciou, ktorá by mala toto trápenie používateľov s rozšíreniami ukončiť. Vďaka novej funkcii bude jednoduché všetky rozšírenia prehliadača Chrome vypnúť naraz, pričom následne môžete spravovať, ktoré chcete mať aktívne a ktoré nie.

Google Chrome už teraz testuje novú funkciu

Ako sa najnovšie dozvedáme, prehliadač Google Chrome už má pod tzv. flagom testovať možnosť vypnutia všetkých rozšírení len jedným kliknutím. Tento flag nájdete pod adresou chrome://flags/#extensions-menu-access-control, no treba rátať s tým, že stále ide o experimentálnu funkciu. Nemusí sa teda správať stabilne a môže neočakávane manipulovať s vašimi rozšíreniami prehliadača.

Správa rozšírení prehliadača Google ChromeZdroj: androidauthority.com
Správa rozšírení prehliadača Google Chrome

Ako však môžete vidieť na snímke obrazovky, prehliadač Google Chrome ponúkne nové posuvné tlačidlo, ktorým budete jednoducho môcť vypnúť alebo zapnúť všetky vaše rozšírenia. Rovnaké tlačidlo sa však objaví aj pri jednotlivých rozšíreniach. Ich vypínanie a zapínanie teda bude podstatne jednoduchšie ako to bolo doteraz.

Zapnutie tohto flagu však so sebou prinesie aj jemnú zmenu dizajnu Material You prehliadača. Hrany sú zaoblenejšie a aj farby sú vo viacerých prípadoch dynamické. Ako sa dozvedáme z flagu, Google prinesie túto aktualizáciu do prehliadačov dostupných v systémoch Windows, MacOS, Linux, ChromeOS, Fuchsia a Lacros.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.