Prepínanie v Chrome do a z režimu inkognito bude oveľa jednoduchšie.

Prehliadač Google Chrome je charakteristický viacerými funkciami, medzi ktoré patrí aj režim inkognito. Tento režim je populárny medzi používateľmi a v posledných rokoch sa spája s viacerými vylepšeniami či zmenami. Novinkou, ktorá ovplyvní používanie režimu inkognito v prehliadači Chrome bude aj nové tlačidlo, ktoré umožní používateľom jednoduché prepínanie medzi štandardným režimom prehliadania a práve súkromným inkognito prehliadaním.

Toto tlačidlo bolo teraz objavené v Canary verzii prehliadača určenej pre smartfóny s operačným systémom Android. Spustenie inkognito prehliadania pritom bolo taktiež nedávno uľahčené vďaka možnosti podržania tlačidla s kartami, v rámci ktorého sa vám otvorí ponuka s možnosťami zatvorenia karty, otvorenia novej karty či otvorenia novej inkognito karty. Do tejto ponuky sa však pridá nové tlačidlo.

Slúžiť bude na rýchle prepnutie prehliadania do režimu inkognito, pričom vaše súčasné prehliadanie sa tak presunie do súkromného. Uľahčí to vaše prehliadanie napríklad v prípade, kedy si zabudnete režim inkognito aktivovať. Nebude teda potrebné kopírovať URL adresu stránky do novej karty inkognito, prehliadanie sa jednoducho prenesie do iného režimu. Možnosť prepnutia do súkromného inkognito prehliadania sa v prehliadači Chrome v Androidoch zobrazí v prípade, že bude spustené štandardné prehliadanie.

Nové tlačidlo bude prístupné aj pri prehliadaní v režime inkognito. V takomto prípade bude možné preniesť súčasné prehliadanie do štandardného režimu, ktoré má oproti inkognito prehliadaniu taktiež svoje výhody. Využitie takéhoto prepínania bude teda efektívne v prípade potreby uloženia karty do záložiek, prípadne vytvorenia snímky obrazovky, čo Chrome v Androide neumožňuje.

V súčasnosti nie je jasné, kedy by táto funkcia mala prísť do smartfónov, resp. prehliadača Chrome aj mimo verziu Canary. Ak však máte záujem, môžete vyskúšať Chrome Canary a aktivovať si funkciu v nastaveniach.

Zdroj: androidauthority.com, X (@Leopeva64)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.