Prehliadače sa postupne rozrastajú, vlna holých okien na surfovanie webom je definitívne za nami.

To už niekoľko rokov, no trend pribúdajúcich funkcií je vidieť na viacerých frontoch. Podľa webu WinAero sa do Microsoft Edge dostane multifunkčný postranný panel. Zatiaľ bol objavený vo verzii Edge Canary 105, teda v testovacej verzii. Tú si môžete stiahnuť aj vy a vyskúšať si nové funkcie tohto panelu.

Mal by obsahovať prekladač, kalkulačku, konvertor mien a ďalšie nástroje. Niečo, čo zvládnete cez prehliadač aj bez tohto panelu. Možno si ešte pamätáte časy, keď bol na trhu prehliadač Netscape Navigator a obsahoval v sebe aj emailového klienta a ďalšie aplikácie. Teraz namiesto neho môžete použiť Seamonkey, ktorý pokračuje v tejto tradícii a je to voľne dostupný program.

Aktuálne má najrozšírenejšiu výbavu prehliadač Vivaldi. Ak teda hľadáte komplexný prehliadač s nástrojom na emaily, poznámky, pokročilú správu záložiek a ochranu súkromia, toto je pravdepodobne najlepší tip. Edge stále pokrivkáva zo strany na stranu a je cítiť, že ešte stále nie je tak doladený, ako iné prehliadače. Najmä v oblasti synchronizácie a pokusmi zo strany Microsoftu spraviť z neho ten prehliadač, ktorý je previazaný so systémom.

Podľa vyjadrenia vyššie uvedeného zdroja ešte niektoré funkcie nefungujú správne. Postranný panel je totiž len vo vývoji a pri kanárikovskej verzii ešte nemusí byť všetko dopracované k úplnej funkčnosti. Rovnako sa tak môže stať to, že niektoré funkcie sa do finálnej zostavy nedostanú. Toto by ale nemal byť prípad možností postranného panelu.

Zdroj: WinAero

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.