Súbežné používanie dvoch rôznych prehliadačov nebolo nikdy jednoduchšie.

Hoci používanie viacerých prehliadačov nebolo nikdy veľkým problémom, po čase sa stalo, že ste si z nejakého dôvodu nakoniec vybrali iba jeden z nich. To aj napriek tomu, že ste to možno nemali v pláne. Internetové prehliadače majú svoje špecifiká a každému vyhovuje niečo iné. Pokiaľ však chcete používať Google Chrome a Microsoft Edge súbežne na viacerých zariadeniach, prichádza funkcia, ktorá vám ich používanie uľahčí a čoskoro posunie na novú úroveň.

Microsoft pripravuje funkciu, ktorá umožní ľahký prechod medzi týmito prehliadačmi. To znamená, že obľúbené položky, históriu, heslá a ďalšie rôzne funkcie budete mať stále poruke v oboch prehliadačoch. Hoci manuálny import položiek nie je ničím nezvyčajným, nová funkcia prehliadača Edge by pri každom jeho spustení automaticky stiahla všetky požadované údaje z prehliadača Chrome (karty, záložky a pod.). 

Google Chrome - Edge importZdroj: WindowsLatest
Google Chrome – Microsoft Edge import

Synchronizácia sa tak rozrastie o dve nové možnosti, ktoré dokážu importovať do prehliadača Chrome – Otvorené karty a Nastavenia. V prípade, že budete používať možnosť „otvorené karty„, tá automaticky rozpozná karty, ktoré boli predtým otvorené v prehliadači Chrome, a otvorí ich aj pri novom spustení prehliadača Microsoft Edge.

Podobne to funguje aj v prípade „nastavení„. Pokiaľ obidva prehliadače podporujú tú istú funkciu, pričom v prehliadači Chrome ju zapnete alebo vypnete, rovnaké nastavenia sa použijú aj v prípade prehliadača Edge.

Zdá sa však, že ide iba o jednosmernú funkciu, pretože zmeny sa synchronizujú iba v smere Chrome – Edge, nie naopak. Je možné, že časom sa to zmení.

Zdroj: WindowsLatest

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.