LANGIE S2 je výborný hlasový prekladač celých viet v kompaktnom vyhotovení. Jeho súčasťou môže byť aj SIM karta, ktorá zabezpečí pripojenie na 3G internet v rôznych krajinách. LANGIE je tak účinný nástroj na prekonanie jazykovej bariéry nielen pre cestovateľov ale aj na prácu – pre robotníkov alebo opatrovateľky. Prekladať môžete z/do angličtiny, nemčiny, francúzštiny a ďalších jazykov, celkovo je ich 53. Funguje aj offline (13 jazykov), ale najlepšie je, ak sa na preklad použijú on-line technológie.

Jeho hardvérovým základom je 4-jadrový procesor ARM Cortex 1,3 GHz a pamäť 16 GB. Celé ovládanie je pomocou dotykového 1,08-palcového displeja. Na ňom vidíte z akých jazykov prekladáte a tiež tu vidíte výsledok prekladu v textovej podobe. Vytvoriť si môžete aj vlastný Wi-Fi hot spot a na tento sa pripojiť so svojimi zariadeniami. Ďalej si môžete vyhľadať obrázky k slovám, ale Langie je teraz kompletný cestovný sprievodca. S prekladačom máte teraz možnosť sa cudzí jazyk aj naučiť. Funguje aj ako rádio, budík, nahrávač hlasu či hudobný prehrávač. Špecialitou je skupinový prekladač, kedy komunikujete s ostatnými používateľmi LANGIE. Batéria má kapacitu 2000 mAh (pri šetrení na 5 dní prevádzky). Nabíjací konektor je microUSB, je tu aj šachta pre micro SD kartu (do 32 GB) a 3,5 jack na pripojenie slúchadiel. Súčasťou dodávky je USB adaptér 1500 mAh. Hmotnosť prekladača je 125 gramov.

Langie Global SIM 3G kartu si kúpite s kreditom 10 USD a funguje v 160 krajinách sveta. Kredit predstavuje objem zhruba 50MB, ktoré môžete použiť na viac ako 500 prekladov (počítame 7 sekúnd na preklad frázy). Kartu si môžete dobíjať a na jej použitie netreba žiadne osobné údaje. Kredit sa dá dobíjať cez web stránku a môžete si objedať aj dátový balík na konkrétne časové obdobie.

Cena: 369 eur, dátová karta 30 eur s kreditom 10 USD

Zapožičal: www.Coolmania.sk

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.