Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Japonský výrobca OKI prvýkrát v ČR a SR predstaví veľkoformátové ekosolventné tlačiarne OKI ColorPainter širšej verejnosti. Vidieť bude možné tiež grafické LED tlačiarne na nízkonákladovú kalibrovanú tlač a tiež špeciálnu tlačiareň na tlač neónovými farbami OKI NeonColor.

Spoločnosť OKI, známa predovšetkým ako dodávateľ profesionálnych kancelárskych tlačových riešení, do rastúceho polygrafického segmentu veľkoformátovej tlače vstúpila v roku 2015, keď prevzala celosvetové aktivity Seiko I Infotech v tomto segmente. Rad ColorPainter pre grafické štúdiá zahŕňa ekosolventné veľkoformátové tlačiarne na tlač od 64 do 104 palcov, ktoré doplňujú profesionálne kalibrované LED tlačiarne radu Pro. OKI vidí v oblasti polygrafických zariadení s vysokou pridanou hodnotou významný rastový potenciál a dôležitý obchodný segment.

Flexibilné veľkoformátové tlačiarne OKI ColorPainter E-64s používajú 6 ekosolventných atramentov SX s vysokou viskozitou, odolnosťou a nízkym zápachom. Vďaka tomu dosahujú veľký tlačový gamut na väčšine potlačených materiálov. Technológia DDP (Dynamic Dot Printing) a SP2 (Smart Pass 4) zaisťujú vysokú kvalitu tlačového obrazu bez straty farebnej sýtosti, obmedzujú prestrek a odstraňujú prúžkovanie spôsobené jednotlivými priechodmi. Atramenty SX sú vhodné na vnútorné aj vonkajšie aplikácie a poskytujú silný jas, najmä pri presvetlení. Model je vhodný na tlač fotografií na lesklé i matné materiály a obrazov na plátno, ďalej na tlač tapiet, podlahové grafiky, nízkonákladovú tlač samolepiek a etikiet, potlač samolepiacich nálepiek na auto a na potlač backlight médií. Maximálna šírka média je 1 626 mm (64 palcov) pri maximálnej hrúbke potlačovaného média 0,63 mm. Rýchlosti tlače siahajú od 1,9 m2/h pre najjemnejšie detaily až po 22,9 m2/h pre rýchlu produkciu, pričom štandardný režim dosahuje hodnotu 10,9 m2/h. Maximálne rozlíšenie je 1 080 DPI.

Na veľtrhu Reklama Polygraf bude ďalej vystavený špičkový širokoformátový model OKI ColorPainter H3-104s, ktorý tiež používa SX atramenty a umožňuje pracovať s materiálom do šírky až 2,63 m so širokým využitím od plagátov až po polepenia vozidiel. H3-104s kombinuje vysokú kvalitu tlače na vnútorné využitie s odolnosťou nutnou pre vonkajšie inštalácie, roll-up s rozmermi 260 × 100 cm potlačí za menej ako tri minúty. Priemyselné tlačové hlavy umožňujú spoľahlivú a vysoko rýchlu tlač s presným nepretržitým riadením kvapiek. Rýchlosť dosahujú až 56,6 m²/h pri tlači 8 farbami na banner s dokonalými tlačovými výsledkami, kvalita tlače je vysoká tiež pri tlači na PVC, a to aj pri rýchlosti až 37,7 m²/h na niekoľko rôznych značiek vinylu.

Portfólio grafických tlačiarní OKI určených na nízkonákladovú kalibrovanú tlač budú reprezentovať modely Pro9541, Pro9542, ktoré okrem škály CMYK umožňujú tlač doplnkovou piatou farbou (biela alebo číra lesklá). Bezkonkurenčná manipulácia s médiami a vynikajúca kvalita ostrej tlače vo vysokom rozlíšení robia z týchto cenovo dostupných A3 LED tlačiarní jedinečnú voľbu pre grafické a kreatívne štúdiá. Tlačiarne OKI Pro9420WT a Pro7411WT sú A3 resp. A4 zariadenia na tlač s bielym tonerom v škále CMYW. Model OKI Pro6410 NeonColor využíva neónové farby s vysokým jasom pre fluorescenčné efekty na svetlom i tmavom pozadí, navyše s možnosťou použiť neónový toner aj ako bezpečnostný prvok, ktorý je zvýraznený iba pri nasvietení UV svetlom. Typickým použitím je napríklad potlač textilu, reklamných predmetov a vytváranie obalových materiálov.

Medzinárodný veľtrh Reklama Polygraf sa uskutoční 24. – 26. apríla v areáli PVA Expo v Prahe Letňanoch. Veľká expozícia OKI bude vystavená v hale 4, stánok B04.