Nové riešenie pre systém Android prinesie Google.

Moderné smartfóny technológiu eSIM už majú integrovanú niekoľko rokov. Vo väčšine prípadov ide o vlajkové modely, ktorým nechýba ani podpora klasickej plastovej SIM karty. eSIM alebo vstavaná SIM, nahrádza klasickú plastovú SIM kartu. Rozdiel je však v tom, že pri eSIM je čip SIM karty súčasťou zariadenia. To znamená, že odpadá akákoľvek starosť s plastovými SIM kartami. Aj toto riešenie má však svoje nedostatky.

Doterajšie používanie eSIM sprevádza jedna nepríjemnosť. Ide o prenos existujúcej eSIM do nového zariadenia. Tento problém má čoskoro vyriešiť spoločnosť Google. Portál AndroidAuthority informuje, že prenos elektronickej SIM karty do nového zariadenia bude vďaka novému riešeniu oveľa jednoduchší. 

Porovnanie SIM kariet a eSIM
Porovnanie SIM kariet a eSIM

Google pre systém Android pripravil funkciu prenosu eSIM, ktorá používateľom umožní rýchlo a bezpečne ju preniesť do nového zariadenia. Spoločnosť zároveň potvrdila, že prvým operátorom, ktorý túto novinku prinesie, bude nemecký Telekom. To zároveň naznačuje, že na Slovensku by to mohol byť práve Telekom, ktorý s touto novinkou príde ako prvý.

Odkazy na funkciu jednoduchého prenosu eSIM sa v systéme Android objavili už začiatkom tohto roka, pričom Google vraj pracuje aj na funkcii, ktorá by používateľom podporovaných telefónov umožnila konvertovať fyzické SIM karty na eSIM

Zdá sa, že rok 2023 bude pre eSIM veľmi dôležitý, keďže využívanie tejto technológie bude čoskoro oveľa pohodlnejšie. 

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.