Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Mercedes-Benz Slovakia (MBSK) tento rok oslavuje 30. výročie pôsobenia značky Mercedes-Benz na slovenskom trhu. Pri príležitosti významného okrúhleho jubilea sa centrála spoločnosti MBSK presťahovala do nových priestorov, ktoré spĺňajú najprísnejšie ekologické nároky a sú v súlade s aktuálnym smerovaním automobilky Mercedes-Benz k uhlíkovej neutralite. Tú má v úmysle dosiahnuť v roku 2039.

Po dlhoročnom pôsobení na známej bratislavskej adrese na Tuhovskej 5 pri Zlatých pieskoch sa spoločnosť MBSK sťahuje do nových, moderných a ekologických priestorov. Nové sídlo centrály spoločnosti sa od začiatku novembra roka 2020 nachádza v bratislavskej Petržalke v budove Einpark na Einsteinovej 33. Ide o jednu z najmodernejších administratívnych budov na Slovensku a zároveň je to aj najzelenšia kancelárska budova v našej krajine. „Pri príležitosti 30. výročia pôsobenia značky Mercedes-Benz na slovenskom trhu zapisujeme ďalší miľník do našej slovenskej kroniky značky. Naši zamestnanci oceňujú príjémné pracovné priestory v úplne novej budove, ktorá je etalónom v oblasti ohľaduplného prístupu k životnému prostrediu,“ uviedol generálny riaditeľ MBSK Stephan Moebius. Na pôvodnej adrese autorizovaného predajno-servisného partnera Motor-Car Bratislava budú aj naďalej pôsobiť divízie nákladných vozidiel a autobusov spoločnosti MBSK.

Budova Einpark získala najvyšší ekologický certifikát LEED PLATINUM (Leadership In Energy & Environmental Design). Projekt sa tak zaradil medzi top 1 % najudržateľnejších budov na svete a zároveň prináša nové štandardy pre kancelárske budovy. Budova oproti konvenčnej kancelárskej budove ročne usporí 650 000 kg CO2, ročná úspora pitnej vody dosahuje hodnotu až 2 300 000 litrov. Vďaka retenčným nádržiam či vegetačným strechám nevypustí do kanalizácie ani kvapku dažďovej vody. Energiu získava z tepelných čerpadiel, využíva špeciálne izolačné troj- a päťkomorové sklá či vyspelý systém chladenia pomocou chladiacich trámov, ktoré na rozdiel od klasickej klimatizácie zbytočne nevíria vzduch. Zdraviu všetkých ľudí v budove Einpark prospeje aj vetranie s monitoringom hustoty oxidu uhličitého v miestnostiach s vyššou koncentráciou osôb či prostredníctvom otvárateľných okien.

Voľba nového sídla je presne v súlade s globálnym prístupom automobilky Mercedes-Benz, ktorý do roku 2039 smeruje k uhlíkovej neutralite flotily svojich nových vozidiel a zároveň aj k radikálnemu znižovaniu CO2, čím chce aktívne prispievať k ochrane životného prostredia. V súhre s týmito aktivitami sa rýchlym tempom vyvíja aj aktuálna ponuka automobilov značky Mercedes-Benz na slovenskom trhu. Už teraz ponúka na Slovensku množstvo hybridných alternatív dobíjateľných zo siete (konkrétne 24, od kompaktných vozidiel cez sedany a kombi až po SUV) ako aj čisto elektrických vozidiel (Mercedes-Benz EQC, Mercedes-Benz EQV, smart EQ fortwo kupé, smart EQ fortwo kabrio, smart EQ forfour).

Značky: