Extrahovanie audiostopy z videa funguje, no číhajú na vás nástrahy.

Na rizikové stránky sa dostanete priamo z vyhľadávača a podľa našich skúseností bývajú umiestnené na prvých pozíciách. Podobne ako pri vyhľadaní služby, ktorá by umožnila extrahovať audiostopy z videa na YT. Stránky fungujú na princípe zadania URL adresy k videu a následne sa zobrazí link na stiahnutie stopy. Niektoré stránky dávajú na výber, akú kvalitu audia chcete.

Naša požiadavka vo vyhľadávači pozostávala zo slov „youtube audio download“. Zo zobrazeného zoznamu sme vybrali niekoľko stránok, pričom na jednej sa zobrazil škodlivý obsah. Prehliadač na rizikový skript neupozornil. Prístup na stránku zablokoval až antivírusový program. Informácia je vidieť na obrázku. Zámerne neuvádzame postup, ani o aké stránky ide. Pri niektorých pokusoch sa nám situáciu nepodarilo napodobniť.

Nedá sa vo všeobecnosti povedať, ktorá z kategórií webových služieb je riziková. Určite ide o weby na sledovanie filmov zadarmo alebo sťahovanie nelegálneho obsahu. Extrahovanie audiostôp z obsahu, ktorý vám nepatrí, je takisto činnosť v zóne porušovania autorských práv. Je ale obľúbená a útočníci to vedia.

virus stranka podvodZdroj: TOUCHIT

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.