Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Postrachom mnohých detí a dospievajúcich sú fixné strojčeky na zuby.

Predstavujú síce užitočnú pomôcku, no pri bežnom nosení môžu celkom znepríjemňovať život, nevraviac o tom, že v mnohých „nositeľoch“ vyvolávajú pocity hanby. Doba však pokročila a pri mnohých problémoch chrupu je možné použiť tzv. neviditeľné strojčeky. Z čoho sú vyrobené a v čom spočíva ich úspech?

Strojčeky na zuby sú pomôckou, ktorou je možné vyriešiť celý rad rôznych problémov chrupu. Moderná ortodoncia si už dnes dokáže poradiť aj so zložitými prípadmi, pričom práve použitie strojčeka je často prvou fázou nápravy. Na základe odporúčania odborníka sa môžete rozhodnúť či uprednostníte fixný strojček alebo nasadzovací, ktorý ani nemusíte nosiť stále. Možno vás ale prekvapí, že práve v súčasnosti svojim problémom s chrupom venuje omnoho viac ľudí ako kedysi a jedným z dôvodov je bezpochyby aj dostupnosť priehľadných strojčekov.

Vyšetrenie stomatológomZdroj: elements.envato.com

Ako sa vyrába strojček na zuby, ktorý si ani nevšimnete?

Priehľadné nasadzovacie strojčeky na zuby sú takmer neviditeľné, čo znamená, že vášmu úsmevu nijak neuškodia a sú tiež spôsobom ako liečiť predkus. Väčšina ľudí, na ktorých sa počas dňa usmejete si ich zrejme ani nevšimne. Pre vás ako používateľa bude zas výhodou jednoduchá starostlivosť, menej časté kontroly u ortodontistu a tiež minimálne nároky na údržbu samotného strojčeka – nečaká vás žiadne doťahovanie či opravy zámkov. Pozoruhodné však nie sú iba jeho vlastnosti, ale aj spôsob výroby.

Kým budete môcť priehľadný strojček používať, čaká vás návšteva u ortodontistu, ktorý presne identifikuje vaše problémy, určí postup liečby a spraví vám odtlačky. Strojček musí byť dokonale prispôsobený tvaru vašich zubov, tak aby sedel presne a zároveň netlačil. Podľa odtlačkov sa vymodeluje strojček presne pre vás.

Prípadnej závadnosti či krátkej životnosti materiálu sa nemusíte obávať. Medzi tie najlepšie materiály v tomto smere patrí trimethyl ortosilikát, nazývaný aj ortodontický plast. Sám o sebe je tento materiál veľmi ľahký, výborne tvarovateľný a zároveň veľmi odolný. Ďalšou zásadnou výhodou je, že do materiálu sa primiešavajú lubrikanty znižujúce trenie pri pohybe čeľuste, čo sa vám v praxi postará o ešte pohodlnejšie nosenie. Bezproblémový chrup je tak vďaka priehľadným strojčekom pre mnohých ešte dostupnejší.

Zubár vyšetrenieZdroj: elements.envato.com

Značky: