Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bratislavská integrovaná doprava vyhlasuje súťaž návrhov na nový Dizajn manuál IDS BK

Ďalší krok k modernizácii Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK). Spoločnosť Bratislavská integrovaná doprava, a.s., ktorá je koordinátorom IDS BK, vyhlasuje súťaž návrhov, na konci ktorej bude nový Dizajn manuál IDS BK. Do súťaže sa môže so svojimi návrhmi prihlásiť ktokoľvek, kto už v minulosti vytvoril dizajn manuál alebo podobný predmet zákazky. 

„Rozvoj integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji si vyžiadal vytvorenie nového Dizajn manuálu IDS BK. Vďaka nemu budú zjednotené všetky grafické prvky na cestovných poriadkoch, piktogramy, označenia liniek, informačné systémy, reklamné a propagačné materiály a ďalšie grafické prvky. Od vytvorenia a zavedenia Dizajn manuálu IDS BK do praxe očakávame lepší užívateľský komfort pre cestujúcich,“ povedal riaditeľ Odboru dopravnej integrácie BID Peter Války.

„Našim cieľom pri vyhlasovaní súťaže je vytvoriť priestor pre kohokoľvek, kto je fanúšikom verejnej dopravy a zároveň má kreatívne cítenie a grafické zručnosti a už v minulosti pripravil akýkoľvek dizajn manuál alebo podobný predmet zákazky. Práve preto sme sa rozhodli vytvoriť súťaž návrhov, z ktorej vzídu najlepšie nápady, ktoré ich autor bude môcť následne pretaviť do komplexného dokumentu, ktorý bude záväzný pre subjekty, ktoré sú zapojené do IDS BK,“ doplnila Zuzana Horčíková, generálna riaditeľka BID,.a.s.

Záujemcovia, ktorí sa budú chcieť zúčastniť súťaže návrhov, majú čas do 8. februára 2021 do 10.00, aby predložili svoje návrhy. Ide spolu o 8 výstupov, medzi ktoré patrí napríklad grafický návrh pre vizuál autobusu prímestskej autobusovej dopravy, návrh predtlačeného cestovného lístka či vybrané piktogramy. Všetky podmienky súťaže sú zverejnené na stránke www.idsbk.sk.

Z predložených návrhov vyberie komisia ten najlepší a s jeho autorom bude následne rokovať o zmluve na vytvorenie Dizajn manuálu IDS BK.

Značky: