Prvé náznaky o prácach na jej pridaní sme zaznamenali už pred mesiacom.

Najnovší prírastok do služby Google Street View poskytuje používateľom príležitosť prispieť 360-stupňovými panoramatickými fotografiami, ktoré sa dajú neskôr použiť v Mapách a to bez využitia ikonických automobilov Street View alebo 360-stupňovej kamery. 

Pripojené fotografie (Connected Photos) sa spoliehajú na funkciu ARCore, ktorá spojí používateľské fotografie nasnímané pomocou aplikácie Street View pre Android. Tie Google automaticky zarovná a zverejní ich na karte Street View v Mapách.

Táto funkcia, ktorá je stále v beta verzii, pomôže Googlu priniesť možnosti platformy Street View na menej dostupné miesta a tiež zachovať aktuálnejší vizuál miest Street View. Obsah je možné zaznamenávať pri chôdzi, na bicykli alebo priamo z auta.

Google ubezpečil, že so snímkami bude narábané s rovnakou úrovňou ochrany súkromia ako s vlastným obsahom Street View vrátane rozmazania tvárí a poznávacích značiek automobilov. Obsah zachytený v novom režime je už implementovaný z krajín ako Brazília, Japonsko a Nigéria.

Beta verzia Prepojené fotografie je k dispozícii používateľom aplikácie Street View s kompatibilnými Android telefónmi (+ARCore) v Kanade, USA, ako aj v Nigérii, Indonézii a Kostarike. Čoskoro pribudnú ďalšie regióny.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Google mapy: Tento trik musíte poznať!

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.