Výrobca ju predstaví na veľtrhu MWC v Barcelone.

Sony pripravuje ďalšiu vlajkovú loď, ktorá by sa mala nazývať Xperia 1.1, Xperia 2 alebo Xperia 5 Plus. A zatiaľ čo o názve môžeme špekulovať, o samotnej výbave máme lepšiu predstavu.

Portál PhoneArena tvrdí, že pripravovaný smartfón bude prvou vlajkovou loďou radu Xperia s podporu 5G sietí. Nie je to prekvapujúce tvrdenie, predpokladáme, že 5G budú podporovať prakticky všetky vlajkové lode, ktoré sa dostanú na trh v roku 2020. V prípade novej Xperie by mal podporu najnovších mobilných sietí zabezpečiť procesor Snapdragon 865 so zabudovaným modemom Snapdragon X55.

Xperia 1.1 dostane do výbavy aj 4K HDR OLED displej s uhlopriečkou 6,6 palca a pomerom strán 21:9. Xperia 1 mala 6,5-palcový 4K displej, takže v prípade novinky sa jeho plocha o trošku zväčší.

Predpokladá sa tiež využitie kvalitnejšieho zadného fotoaparátu, ktorý bude obsahovať celkovo 4 senzory. 48 alebo 64 Mpx hlavný senzor bude dopĺňať 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát, 12 Mpx teleobjektív s 3× optickým priblížením a ToF senzor na meranie hĺbky scény. A pokiaľ sú špekulácie pravdivé, pripravovaná vlajková Xperia dostane do výbavy aj 3,5 mm jack.

Sony Xperia 5 Plus alebo Sony Xperia 1.1. Zdroj: OnLeaks

Sony Xperia 5 Plus alebo Sony Xperia 1.1. Zdroj: OnLeaks

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 5: Malý veľký telefón (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit