Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V zime sa príroda utiahne do ústrania a odpočíva. Predtým by však mali byť pred teplotami pod bodom mrazu chránené nielen citlivé rastliny. Ak prijmete správne opatrenia s PARKSIDE, môžete zostať v pohode, aj keď zavládne chlad, mráz a sneh.

Nielen rastliny, kríky a trávniky by mali byť zazimované, ale aj záhradné náradie potrebuje pred odchodom do zimného obdobia určitú pozornosť. PARKSIDE ponúka užitočné príslušenstvo, ktoré zabezpečí, že záhrada a náradie budú dobre uskladnené na ich ďalšie použitie na jar. Ukážeme vám, na čo by ste si mali dať pozor.

Zazimovanie kvetináčov a nádob

Kryt PARKSIDEZdroj: PARKSIDE
Kryt PARKSIDE

Mnohé rastliny v kvetináčoch a nádobách by sa mali pripraviť na zimu a prezimovať buď v interiéri, v skleníku alebo bezpečne zabalené na chránenom mieste. Aj keď sa rastliny považujú za mrazuvzdorné, odporúča sa zatepliť kvetináče alebo vyvýšené záhony. Na tento účel je vhodný kryt z tkanej textílie PARKSIDE. Možno ju použiť na utesnenie skleníkov a vrchných častí záhonov a na obalenie kvetináčov, aby boli koreňové baly chránené pred mrazom. Dodatočná ochrana pri teplotách pod bodom mrazu prospieva najmä okrasným trávam a debničkám, ako aj hortenziám, olivovníkom a ružiam. Kryt z tkanej textílie PARKSIDE sa umiestňuje na rastliny, aby boli chránené pred poškodením mrazom a vysychaním.

Prerezávanie rastlín

Nezabudnite! Dokonca aj na jeseň záhrada pokračuje v raste a mnohé dreviny je potrebné formovať a strihať. Najmä stromy, ako sú javor, topoľ, breza a ovocné stromy, by sa mali včas orezávať, aby stromy kríky na budúcu jar opäť hojne rástli. Na tento účel sú vhodné výkonné nožnice PARKSIDE „20 V PAAS 20-Li B1“, ktoré umožňujú presné a bezproblémové strihanie konárov s hrúbkou až 28 milimetrov. Na robustnejšiu prácu ponúka PARKSIDE teleskopické nožnice na konáre. Je potrebné poznamenať, že strih by sa mal vykonať pred prvými mrazmi, aby sa plochy stihli ešte uzavrieť.

Starostlivosť o trávnik na jeseň

Pred prvými mínusovými teplotami by mal byť trávnik čo najlepšie pripravený na zimu. Pri poslednom kosení je dôležitá správna výška. Odporúča sa dĺžka približne štyri centimetre. Ak necháte trávnik príliš dlhý, sneh bude v zime tlačiť na jednotlivé steblá trávy. V sploštenej tráve by sa potom mohli šíriť huby a choroby. Aby sa predišlo hnedým a holým miestam, zeleň by sa mala pravidelne zbavovať lístia a konárov pomocou ručného zberača lístia a trávy PARKSIDE. Vhodným nástrojom na väčšie plochy je výkonný 40V akumulátorový turbínový fúkač na lístie „40 V PPRLBA 40-Li A1“.

Čistenie a skladovanie záhradného náradia

Nielen rastliny citlivé na mráz potrebujú na jeseň starostlivosť – aj záhradné náradie potrebuje starostlivosť a musí byť chránené pred chladom, mrazom a snehom. Čistenie zohráva rovnako dôležitú úlohu ako samotné skladovanie: nečistoty a zvyšky pôdy by sa mali najprv dôkladne očistiť kefou alebo umyť vodou. Ak chcete zabrániť hrdzi, môžete svoje náradie namazať aj trochou rastlinného oleja.

Nemáte k dispozícii sklad? So záhradným domčekom na náradie PARKSIDE z pozinkovanej ocele môžete v priebehu chvíľky zriadiť dokonalý zimný sklad na náradie všetkého druhu. Ak stále hľadáte nový projekt pre domácich majstrov, jednoducho si postavte vlastný zimný sklad. PARKSIDE má pre vás všetko, čo na to potrebujete: reznú a vyťahovaciu pílu, ponornú pílu s lištou, akumulátorovú vŕtačku a mnoho ďalšieho.

PARKSIDE poskytuje aj príslušné „krok za krokom“ návody: značka video návod, ako aj prehľadný stavebný návod na stavbu prístrešku na náradie.

Ďalšie tipy a kreatívne DIY nápady nájdete na https://parkside-diy.com/sk.

Plánujete porovnávací test alebo chcete získať osobnú predstavu o značke PARKSIDE? Na požiadanie vám radi poskytneme produkty na otestovanie.

Značky: