Google postupne redizajnuje a vylepšuje väčšinu svojich služieb. Konečne sa toho dočkal aj Google Kalendár, ktorý bol celé roky ignorovaný.

S novým dizajnom prichádzajú aj nové funkcie, ktoré boli dlhodobo požadované od používateľov služby. Niektoré sú však dostupné, len pre používateľov balíka G Suite, nakoľko v bežnej verzii kalendára by nedávali veľmi zmysel.

Nový kalendár využíva, rovnako ako ostatné služby Googlu, Material Design, ktorý ponúka čistotu a prehľadnosť. Nový dizajn bol zároveň inšpirovaný mobilnou aplikáciou kalendáru, ktorá je dlhodobo dostupná pre obe hlavné operačné systémy.

V najnovšej verzii kalendáru môžu používatelia konečne formátovať text v popise udalosti. Môžu tam tak vložiť napríklad odkazy na všetky potrebné dokumenty k stretnutiu. Nechýba však aj možnosť obnoviť neúmyselne zmazanú udalosť, či lepšia podpora čítačiek obrazoviek.

Do kalendáru prichádzajú okrem všeobecných funkcií aj funkcie, ktoré budú prístupne pre používateľov balíka G Suite. Neoceniteľnou novinkou bude správa miestností, kde administrátor vie pridať všetky potrebné informácie o kapacite, vybavení a pod. Zároveň si pri plánovaní vedia používatelia vybrať a zarezervovať jednu z aktuálne voľných miestností.

Zaujímavou novinkou pre firmy je aj správa viacerých kalendárov jedného dňa vedľa seba. Za pomoci tejto novinky by už nemal byť viac problém nájsť voľný časový úsek, kedy majú všetky potrebné osoby voľno.

Nový Google Kalendár je zatiaľ dostupný len pre používateľov balíka G Suite. Pre bežných používateľov by mohol byť dostupný v najbližších dňoch alebo týždňoch.

Zdroj: Google Blog

Značky: