Spoločnosť Honor uvádza na slovenský trh telefón Honor 9A a neskôr prinesie aj telefón Honor 9X Pro. My sme mali možnosť si krátko si otestovať model 9X Pro ešte pred jeho oficiálnym uvedením na náš trh. V tomto článku prinesieme naše prvé dojmy avšak cenu telefónu 9X Pro uvedieme na budúci týždeň.

Produkty predstavené na globálnej tlačovej konferencii Honor

Produkty predstavené na globálnej tlačovej konferencii Honor

Honor 9A: rekordér čo sa týka batérie

Honor na globálnej tlačovej konferencii ukázal najprv telefón Honor 9A. Ten je lacnejší a je zameraný hlavne na obrovskú kapacitu batérie. Tá má kapacitu až 5000 mAh. Ide o telefón s AppGallery, teda službami Huawei. Ďalej sme videli bezdrôtové slúchadlá True Wireless Earbuds alebo nové vylepšenia slúchadiel HONOR Magic Earbuds a inteligentných hodiniek HONOR MagicWatch 2. HONOR zároveň odštartoval aj globálne HONOR VIP Days, čo sú zľavy na najnovšie a najobľúbenejšie modely. Zľavy budú na Slovensku platiť až do konca mesiaca.

Základné parametre Honor 9A

Základné parametre Honor 9A

Užite si život bez nabíjania so smartfónom HONOR 9A

Vďaka veľkokapacitnej 5000 mAh batérii zvládne HONOR 9A až neuveriteľných 33 hodín volania v sieti 4G, 35 hodín prehrávania videí a 37 hodín prehrávania rádia. Váži len 185 gramov a telefón má na hrúbku len 9,04 mm. HONOR 9A je tak príjemným spoločníkom od rána do noci bez nutnosti ďalšieho nabíjania. Poteší aj jeho elegantný hladký a ultra tenký dizajn.

HONOR 9A je vybavený trojitou zadnou kamerou s 13 Mpx hlavným fotoaparátom, 5 Mpx ultra širokouhlou kamerou a 2 Mpx pomocnou hĺbkovou kamerou. Vďaka 120° širokouhlej kamere sa vám budú ľahšie fotiť širokouhlé zábery oblohy alebo panorámy krajiny. Displej má uhlopriečku 6,3-palca a 8 Mpx predná kamera zabezpečuje efektné selfie fotky kedykoľvek a kdekoľvek. S 3 GB RAM a 64 GB úložiskom, ktoré sa pomocou microSD karty dá zväčšiť až o 512 GB nebudete obmedzovaní.

Honor 9A s 5000 mAh batériou

Honor 9A s 5000 mAh batériou

HONOR 9A beží na Androide 10 a prichádza s Huawei AppGallery, novým ekosystémom na nákup a inštaláciu aplikácií a služieb. Nad tým je používateľské rozhranie Magic UI 3.1 .

Telefón HONOR 9A (3 GB + 64 GB) bude stáť na slovenskom trhu 149 eur.

Fit a v dobrej kondícii s príslušenstvom HONOR

Udržovať zdravý životný štýl sa niekedy môže zdať ako nadľudský výkon a všetci vieme, ako rýchlo klesá motivácia. Nositeľná elektronika HONOR preberá úlohu ideálneho spoločníka na monitorovanie zdravotných funkcií, pokroku v tréningu i sledovanie vášho momentálneho zdravotného stavu.

100 tréningových režimov na inteligentných hodinkách HONOR MagicWatch 2

Okrem toho k 15 predinštalovaným tréningovým režimom teraz HONOR pridáva ešte 85 nových fitness režimov presne podľa vašich potrieb. Pokrýva základné kategórie športov: extrémne, rekreačné, kondičné, fitness, vodné, loptové hry alebo zimné športy.

Inteligentné hodinky Honor MagicWatch2 v o vylepšenej verzii

Inteligentné hodinky Honor MagicWatch2 v o vylepšenej verzii

HONOR Magic Earbuds s potlačením hluku a novým Awareness módom

Bezdrôtové slúchadlá HONOR MagicEarbuds s technológiou hybridného aktívneho potlačenia hluku a vďaka duálnemu nastaveniu mikrofónu udržia vašu koncentráciu aj pri poriadnom tréningu.

Funkcia potlačenia hluku je plne nastaviteľná, môžete si vybrať aj celkom nový Awareness mód na lepšie uvedomenie si všetkého okolo bez nutnosti vypnúť slúchadlá. V kombinácii s vysokou kvalitou, účinným potlačením hluku a s dobrou výdržou batérie sú dobrým spoločníkom na každú príležitosť.

Slúchadlá Honor EarBuds

Slúchadlá Honor EarBuds

Nový rad HONOR CHOICE: TWS slúchadlá s 24-hodinovým kombinovaným prehrávaním zvuku

V rade s All-Scenario stratégiou 1+8+N rozširuje HONOR v novej sérii HONOR CHOICE aj inteligentné produkty do domácnosti. Ako prvé z tohto portfólia predstavil HONOR bezdrôtové slúchadlá True Wireless, ktoré zvládnu bez problémov volanie počas počúvania hudby. Vďaka 24-hodinovej výdrži prémiovej batérie vydržia slúchadlá bez problémov celý deň telefonovania alebo prehrávania hudby.

TWS slúchadlá Honor

TWS slúchadlá Honor

Prvé skúsenosti s telefónom Honor 9X Pro

Honor 9X Pro je jeho efektná zadná strana

Honor 9X Pro je jeho efektná zadná strana

Honor 9X Pro má svoj názov pravdepodobne odvodený od písmena X, ktoré sa pri istom uhle vytvoriť na jeho zadnom paneli. Je to zaujímavý priestorový efekt, ktorý sa vám bude páčiť. Na bočnej strane obsahuje snímač odtlačku prsta. Operačným systémom je Android s rozhraním EMUI 9.1. Je to telefón, ktorý využíva Huawei systém aplikácií, teda AppGallery. Na rozdiel od minulosti to teda nie je telefón s Google službami.

Honor 9X Pro so službami HMS/AG

Honor 9X Pro so službami HMS/AG

Hardvérovo využíva 7 nm procesor Kirin 810, ktorému sekunduje 6 GB RAM a 256 GB pamäti pre používateľa. Táto pamäť sa dá rozšíriť pomocou microSD karty o ďalších 512 GB, teda celkovo na 768 GB. Displej má uhlopriečku 6,59 palca, rozlíšenie 2340 × 1080 bodov. Až 92 % prednej strany telefónu zaberá práve displej. Jeho hustota je 391 ppi, zobrazuje 16,7 milióna farieb. Výrobca použil aj modrý filter, aby vám telefón v noci neunavoval oči. Ide o IPS LCD dotykový displej, kontrastný pomer je 1500:1, jas 480 nitov. Výhodou je, že je naozaj od okraja až po okraj a nič neruší pohľad naň, nie je vidieť žiadna selfie kamera.

Obsah dodávky Honor 9X Pro

Obsah dodávky Honor 9X Pro

Zadný fotoaparát je zložený z troch kamier. Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 48 Mpx a clonové číslo F 1.8. Za ním je 1/2 palcový CMOS snímač. Na snímanie nočných fotografií použil výrobca AIS super nočný režim a konštatujeme, že je to veľmi praktický spôsob ako fotiť v noci. Zároveň je tu k dispozícii aj stabilizácia videa.

Kamerový systém v Honor 9X Pro

Kamerový systém v Honor 9X Pro

Ďalším fotoaparátom je širokouhlá kamera s rozlíšením 8 Mpx. Tá má clonové číslo F 2.4, uhol záberu 120° a korekciu skresleného záberu. Treťou kamerou je pomocný fotoaparát na meranie hĺbky s rozlíšením 2 Mpx. Jeho svetelnosť je F 2.2 a slúži hlavne na vytvorenie efektného rozmazaného pozadia so zvýrazneným hlavným hlavným objektom.

Zaujímavosťou je predná kamera, ktorá je vyskakovacia z tela samotného telefónu. Má rozlíšenie 16 Mpx, svetelnosť F 2.2 a umožňuje 3D vyhotovenie autoportrétu. Výrobca zaistil to, že kamery sa nepoškodí ani vtedy, ak vám pri fotografovaní vypadne telefón ruky (vtiahne sa do vnútra).

Honor 9X Pro a jeho predná vyskakovacia kamera

Honor 9X Pro a jeho predná vyskakovacia kamera

Honor 9X Pro natáča video v rozlíšení Full HD (60 fps), s prednou kamerou do 30 fps. Farebné vyhotovenie je čierne alebo fialové. Batéria má kapacitu 4000 mAh, nabíjací port je podobe portu USB-C. Hmotnosť celého telefónu je 206 gramov, rozmery sú 163 × 77 × 8,8 mm a telefón sa veľmi pohodlne drží v ruke. Výbavu snímačov doplňuje digitálny kompas, snímač okolitého sveta a snímač gravitácie. Vo výbave je Bluetooth 4.2, porty je v skutočnosti USB 2.0 a snímač GPS.

Telefón je vďaka výkonnému procesoru a grafickému modulu Mali-G52 MP6 pripravený na náročnejšie hry. Výrobca použil aj špeciálny systém chladenia. K dispozícii je zosilňovač signálu, ktorý oceníte v prostredí náchylnom na stratu signálu. AI algoritmus totiž v reálnom čase robí všetko preto, aby čo najrýchlejšie získal signál 4G. Tu trvá okolo 1 až 2 sekúnd, pri konkurencie niekedy až 30 sekúnd, pokiaľ sa obnoví stratené pripojenie na 4G.

O kvalite vyhotovenie svedčia napr. záťažové testy: tlačidlo napájania sa preveruje 200 000 krát, maximálna zaťaženie telefónu testované na 70 kg, telefón si pobudne v priestore s teplotou 55 °C a vlhkosťou 95 % až 120 hodín a dotyková vlastnosť displeja sa preveruje 800 000 krát.

Prvé testovanie

Pri teste sme si overili, že toto je telefón zameraný na fotografovanie, kvalitný príjem signálu a tiež výkon v hrách. Oceníte 48 Mpx fotoaparát, lebo z výsledných fotiek si môžete urobiť detailný výrez. Ten bude stále vo výbornej kvalite a pritom poskytne detailný pohľad na predmet či budovu.

Skúšali sme aj fotky pri nízkom osvetlené. Použili sme pritom náš sklad, ktorý nemá okná a telefón to pri ňom odfotil veľmi dobre. Pri fotení nočných fotiek musíte telefón držať stabilne a výsledok sa viac krát fotí a dopočítava. Výsledok vyzerá veľmi dobre.

Tiež sme skúšali robiť fotky s pohľadom na krajinu, pričom sa dá s výhodou použiť širokouhlý pohľad na vec, bežný pohľad a 2-násobné priblíženie.

Samozrejme, sme vyskúšali aj efekt bokeh s rozostreným pozadím. To vyzerá veľmi efektne.

Efekt Clona pri Honor 9X Pro

Efekt Clona pri Honor 9X Pro

Dobrá je aj fotka s autoportétom. Mimochodom vyskakovacia kamera vydrží aj zaťaženie 12 kg.

Autoportrét s Honor 9X Pro

Autoportrét s Honor 9X Pro

Z hľadiska hier si Honor 9X Pro dobre poradí s hrami Mobile Legends Bang Bang, Lods Mobile alebo Vaiglory.

Honor 9X Pro vydrží na plne nabitú batériu pracovať celý deň. Samotná kapacita batérie by postačovala na 100 hodín čisto prehrávania hudby s vypnutým displejom, 10 hodín streamovaného videa, 12 hodín navigácie alebo 10 hodín nepretržitého hrania sa hier. Toto sú však údaje od výrobcu, počas podrobného testu prinesieme naše vlastné výsledky

Oceňujeme, že výrobca pridal aj 3,5 mm jack port na slúchadlá či externý mikrofón. Samotný dátový/nabíjací port je USB 2.0, má len podobu portu USB-C. Tešíme sa na testovanie.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.