Chyba aktivácia nemusí nutne znamenať kúpu novej licencie.

Z času na čas sa vám môže stať, že systém nebude aktivovaný správne. To môže nastať z dôvodu výmeny hardvérového zariadenia, napríklad primárneho disku.

Nemalo by sa to stávať a operačný systém je viazaný na váš BIOS. Tu je tip, ktorý môže nastať pri upgrade systému na vyššiu verziu. Ako napríklad v prípade z verzie Home na verziu Pro. Web Next of Windows sa venoval tejto téme a upozornil na jedno z možných riešení.

Problémový upgrade

Práve v tejto situácii nastal problém so zobrazením chybového kódu 0xC004C003. Problém sa podľa webu nepodarilo vyriešiť ani opravou priamo v Nastaveniach systému. Problém nastal pravdepodobne poškodením kľúča alebo istej vetvy v registri, ktorá obsahuje informáciu o aktivácii systému. Bola spôsobená pôvodnou licenciou Home a novou cez aktualizáciu na Pro.

Ako na to?

V okne Nastavenie – Aktualizácia a zabezpečenie – Aktivácia kliknite na položku Zmeniť kód Product Key. Do okna zadajte tento kľúč:

VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T

Ide o generický kľúč, ktorý sa použije na opätovnú aktiváciu systému. Vaša kópia bude stále skontrolovaná cez BIOS a identifikátory hardvéru. Je celkom jasné, že týmto kľúčom si nedokážete trvalo aktivovať operačný systém. Táto cesta je však legálna a samotný výrobca publikuje testovacie kľúče, aby ste systém mohli minimálne vyskúšať.

Po zadaní tohto kľúča spustite k Príkazovom riadku v režime správcu tento príkaz: slmgr /xpr

Aktivácia by po tomto procese mala zostať trvalá.

Zdroj: Next of Windows

Prečítajte si aj:

Microsoft pripravuje nový Windows 10 21H2

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.