Prechod na predchádzajúcu verziu je zatiaľ jediné spoľahlivé riešenie.

Chyba, ktorá spôsobuje čiernu obrazovku a miznutie textov, nemá riešenie. Na problémy so zobrazením upozornil používateľ na sociálnej sieti Reddit a na správu sa odvoláva aj server Windows Report. Chyba sa objavila aj v minulosti.

Microsoft zatiaľ nepozná príčinu tohto problému. Štandardným postupom bude vyskúšať inštaláciu najnovších grafických ovládačov. Nie je to však záruka a niektorí používatelia sa s problémovým zobrazením textov stretávajú pri použití platformy Windows Mixed Reality. Problém ovplyvňuje nielen používateľov, ktorí využívajú svoj počítač na prácu ale aj hráčov. Prakticky pravidelne sa im objavuje táto chyba a to po určitom čase hrania.

Istejším riešením je vrátiť sa na verziu Windows 10 v1909, čo je aktuálne predchádzajúca verzia oproti najnovšej v2004. Nutné ale poznamenať, že mnohí ešte stále nemajú najnovšiu verziu. Podobne ako na jednom z našich testovacích počítačov.

windows update

Systém pravidelne kontroluje možné problémy a sám odloží aktualizáciu, ak sa vyskytne potenciálny problém alebo zatiaľ nepreverený stav počítača. Tu môže ísť nielen o ovládače, ktoré používate pre váš hardvér ale aj aplikácie v systéme. Riešením je potom inštalácia najnovších aktualizácií.

Zdroj: Windows Report

Prečítajte si aj:

Ako zablokovať aktualizáciu Windows 10 na najnovšiu verziu?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.