Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nechuť strácať čas a riešiť parkovanie v meste je pre polovicu opýtaných Slovákov motiváciou k využívaniu prepravných aplikácií typu Bolt.

Skoro každého druhého motivuje atraktívnejšia cena pri preprave pomocou týchto služieb. Vyplynulo to z výskumu, ktorý si prepravná aplikácia Bolt nechala na konci roku 2019 spracovať u výskumnej agentúry STEM/MARK.

V prípade respondentov vo veku 30-39 rokov boli problémy s parkovaním ešte častejšie menovanou motiváciou k využívaniu prepravných aplikácií. Všeobecne tento dôvod častejšie udávali ženy než muži (54,5 % žien a 45,7 % mužov).

Z výskumu ďalej vyplynulo, že 70,2 % Slovákov by sa rozhodlo využívať moderné prepravné aplikácie, pretože je to z ich pohľadu jediný transparentný spôsob odvozu, pri ktorom majú istú cenu jazdy, a zároveň dopredu vedia, koľko zaplatia. Medzi mladými vo veku 18-29 rokov je toto presvedčenie ešte rozšírenejšie. Tento dôvod uviedlo 78,3 % opýtaných z uvedenej vekovej kategórie.

Sme radi, že Slováci vnímajú moderné prepravné aplikácie typu Bolt ako transparentný spôsob prepravy po meste. Bolt si práve na tejto výhode, nielen na Slovensku, zakladá. Veríme, že transparentnosť presvedčí k používaniu našej aplikácie ďalších spokojných cestujúcich,“ doplňuje Roman Sysel, regionálny manažér prepravnej aplikácie Bolt pre strednú Európu.

Pre takmer 43 % opýtaných, ktorí preferujú pri preprave v meste moderné prepravné aplikácie, by dôvodom k využívaniu prepravných platforiem bolo to, že sa pri jazde cítia bezpečnejšie, dopredu vedia aký vodič a v akom aute príde, a detaily jazdy môžu zdieľať so svojimi blízkymi.

Výskum tiež ukázal, že 43,5 % z opýtaných Slovákov si myslí, že od príchodu moderných prepravných aplikácií do ich mesta sa im podarilo skrátiť dojazdové časy – dobu čakania na odvoz. Takmer 34 % opýtaných tiež ocenilo, že vďaka týmto platformám došlo k zníženiu cien za jazdu.

Agentúra STEM/MARK výskum spracovala v decembri 2019. Medzi opýtaných bolo zahrnutých 579 respondentov z Bratislavy, Košíc, Žiliny, Banskej Bystrice, Nitry, Prešova a Trnavy vo veku 18-50 rokov.

Značky: