Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Profesia organizuje už 7. ročník veľtrhu práce Profesia days. Dvojdňové podujatie sa tento rok uskutoční 17. a 18. februára vIncheba Expo Bratislava. Na výstavisko počas najväčšieho pracovného veľtrhu na Slovensku príde vyše 160 vystavovateľov, ktorí ponúknu tisícky pracovných pozícií.

Situácia na trhu práce sa zlepšuje a vlani stúpol počet zverejnených pracovných ponúk oproti predchádzajúcemu roku o 30 %. Každý tretí človek si našiel prácu alebo brigádu cez Profesia.sk.

160 vystavovateľov, 9 000 m2 výstavnej plochy a tisícky návštevníkov

Dvojdňový pracovný veľtrh Profesia days ponúkne v stredu a vo štvrtok (17. – 18. február 2015) príležitosť tisícom ľudí nájsť si novú prácu, spoznať osobne zamestnávateľov, pre ktorých by chceli pracovať, objaviť v sebe skryté možnosti, otestovať si počítačové či jazykové schopnosti a okrem toho zažiť zaujímavý program s inšpiratívnymi ľuďmi. Počet vystavovateľov spomedzi firiem či konzultačných spoločností, ktoré budú na Profesia days, už v týchto dňoch dosiahol 160, čo predstavuje zatiaľ najvyššie číslo od obdobia vzniku Profesia days. Vstup na veľtrh je pre všetkých uchádzačov úplne zadarmo. Stačí si nezabudnúť životopis.

Profesia days 2015

Návštevníci sa opäť budú môcť stretnúť so všetkými tromi automobilkami pôsobiacimi na Slovensku, s kompletnou veľkou štvorkou audítorských spoločností, s poprednými značkami v maloobchode, rovnako aj s najväčšími zamestnávateľmi pre mladých ľudí tesne po vysokej škole. Grafton Recruitment Slovakia ako hlavný kariérny poradca Profesia days 2016 bude poskytovať komplexné poradenstvo pre kandidátov i firmy. Generálny partner Volkswagen Slovakia bude ponúkať desiatky rôznych pracovných pozícií naprieč celou firmou, od výrobných pozícií ako nástrojári či údržbári až po pozície v administratíve a informačných technológiách. Informovať bude aj o kariérnych možnostiach pre absolventov stredných a vysokých škôl. Súčasťou dvoch stánkov – vo všeobecnej a v študentskej zóne – budú atraktívne sprievodné aktivity.

Ako je už dobrým zvykom, cesta na veľtrh je vďaka spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko je s polovičnou zľavou.

Vzdelávanie, podnikanie, IT, výroba aj zábava pod jednou strechou

Aktuálne trh práce ponúka množstvo voľných pozícií pre ľudí hľadajúcich prácu, no stále nájdeme aj odbory, v ktorých je zložité nájsť vhodných kandidátov. Snažíme sa prepojiť najlepších ľudí pracujúcich v odbore a dať im možnosť prezentovať sa pred zamestnávateľmi, ktorí vedia oceniť ich kvality.

Profesia days 2015

Aj tento rok bude špeciálne mladej generácii určená zóna Absolventi. Zamestnávatelia budú priamo na veľtrhu ponúkať trainee programy či letné stáže. HR špecialisti poradia záujemcom z generácie Y ako si nájsť prvú prácu alebo zorientovať sa v tom, čím by sa chceli po skončení školy živiť.

S hľadaním si uplatnenia je treba začať čo najskôr. Zóna Vzdelávanie tu bude pre ľudí, ktorí ešte študujú, no nechcú nechať svoju budúcnosť na iných. Ponúkneme širokú škálu domácich a zahraničných vysokých škôl a uchádzači budú mať možnosť zdokonaliť sa v jazykoch a iných zručnostiach, ktoré využijú pri vstupe na trh práce.

Ak si myslíte, že vás po škole nezláka žiadny zamestnávateľ alebo máte potrebu šéfovať aspoň sami sebe, príďte sa pozrieť do zóny Podnikaj.

Ak sa informatikom podarí na dva dni odlepiť od klávesnice, v IT zóne majú možnosť stretnúť sa s TOP ľuďmi z odvetvia a ukázať im svoj potenciál. Zóna tiež ponúkne najnovšie technologické hračky, prednášky a workshopy.

Pre ľudí, ktorí sa nevidia v online svete, bude tento rok vytvorená opäť zóna Výroba, kde nájdu stánky strojárskych a výrobných firiem spolu s ukážkami ich výrobných strojov.

Zóna Bez hraníc ponúkne poradenstvo a konzultácie pre ľudí so zdravotným znevýhodnením, pracovné ponuky a dobrovoľnícku prácu.

Spoznajte príbehy inšpiratívnych ľudí, motivátorov i úspešných podnikateľov

Aj počas 7. ročníka Profesia days sa máte možnosť spoznať sa s inšpirujúcimi spíkrami, motivátormi, a tiež ľuďmi, ktorí sa prídu podeliť o svoje pracovné aj osobné príbehy. Na Profesia days vystúpi kouč Jan Mühlfeit, ktorý 22 rokov pracoval v spoločnosti Microsoft a dnes radí manažérom, politikom, vplyvným, ale aj obyčajným ľuďom, ako byť úspešný.

Ste zvedaví na kreatívne príbehy o práci? Teraz máte jedinečnú možnosť dozvedieť sa, čo stojí za zrodom najväčšieho internetového kníhkupectva Martinus.sk priamo od jeho zakladateľa Michala Meška, Michaela Musilová zo SOSA priblíži, čo všetko zažila počas simulovanej misie na Marťanskej púštnej stanici, Michal Pastier z agentúry Zaraguza na hlavnom pódiu povie viac o tom, ako je možné zaujať a predať viac, nech robíte čokoľvek. Michal Štencl nás prevedie príbehom vzniku navigácie Sygic, ktorú používajú milióny ľudí po celom svete, psychologička a autorka niekoľkých kníh Monika Nevolová predstaví, čo všetko sa skrýva za ľudským potenciálom. Peter Sasín z NLP Akadémie, ktorý sa špecializuje na ovplyvňovanie a zmenu ľudského správania, potvrdí, že komunikácia je vždy manipulatívna. Preto je len na nás, ktorým smerom chceme ostatných aj seba “manipulovať”.

Kompletný program podujatia nájdete tu, všetky potrebné informácie na stránke Profesiadays.sk.

Michal Štencl (Sygic) na Profesia days 2015

Značky: