Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V programe Android Enterprise Recommended sa nachádza 14 chytrých telefónov Nokia a jedná sa tak o najväčší počet naprieč všetkými značkami.

Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, oznámila že ku dnešnému dňu ponúka najširšie a najrozmanitejšie portfólio smartfónov s operačným systémom Android pre podnikovú oblasť. Nokia 9 PureView, Nokia 4.2 a Nokia 3.2 (3/32GB) sa pripájajú k ďalším 11 zariadeniam Nokia, ktoré boli schválené ako súčasť programu Android Enterprise Recommended, ktorý ponúka ideálne používateľské vlastnosti pre podnikových zákazníkov. Program Android Enterprise Recommended poskytuje zákazníkom istotu, že každý smartfón v tomto programe bol schválený spoločnosťou Google a spĺňa nastavené podnikové štandardy. Medzi tieto štandardy patrí množstvo špecifikácií v oblasti hardware, software, nasadenia do IT systému spoločnosti, bezpečnosti a aktualizácií. Tento program stanovuje meradlo pre ideálne používateľské potreby v rôznych prípadoch využitia v podnikovej oblasti a umožňuje firmám jednoducho zvoliť najideálnejší smartfón pre svoje potreby.

Podľa najnovšieho prieskumu* spoločnosti HMD Global odpovedalo 98% opýtaných spoločností v 5 najväčších európskych krajinách (Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Španielsko a Veľká Británia), že program Android Enterprise Recommended ovplyvnil ich voľbu zariadení a viac ako 50% opýtaných uviedlo, že si svoje budúce zariadenia vyberajú výhradne v tomto programe.

HMD Global s potešením oznamuje uvedenie troch noviniek z MWC 2019 do programu Android Enterprise Recommended. Patria medzi ne:

  • Nokia 9 PureView – prvý telefón s piatimi hlavnými fotoaparátmi na svete
  • Nokia 4.2 – ohromujúci dizajn, dedikované tlačidlo pre Google Asistenta1 a AI v cenovo dostupnej relácii
  • Nokia 3.2 – Veľký displej, dvojdenná výdrž na jedno nabitie2 a dedikované tlačidlo pre Google Asistenta1

Andrej Sonkin, GM Enterprise Business v spoločnosti HMD Global, sa vyjadril:

„Vývoj našej ponuky telefónov pre program Android Enterprise Recommended sa riadi podľa potrieb podnikovej oblasti. Tieto potreby definuje bezpečnosť, dlhá životnosť a široká ponuka zariadení, z ktorej si vyberie každý zákazník. Naše chytré telefóny toto všetko zaisťujú už vo viac ako päťdesiatich významným organizáciách z celého sveta. Dodávame týmto spoločnostiam smartfóny, ktoré sa zlepšujú a vyvíjajú časom presne tak, ako sa to od nich vyžaduje.”

Bezpečnosť, používateľská prívetivosť a dizajn pre podnikové prostredie

Vďaka využitiu Android One poskytujú chytré telefóny Nokia bezproblémové používanie s malým počtom predinštalovaných aplikácií. Jedná sa o portfólio spájané s prvotriednym dizajnom a spracovaním, ktoré je od značky Nokia očakávané, a v ktorom si vyberú spoločnosti s akýmkoľvek rozpočtom.

Prečo si spoločnosti v programe Android Enterprise Recommended zvolili smartfóny Nokia?

  • Are: „Dva roky garantovaných aktualizácií operačného systému Android boli kľúčové v rozhodovaní, a preto sme zvolili chytré telefóny Nokia.”
  • SAP: „Bezpečnosť bol hlavným dôvodom, prečo sme zvolili práve telefóny Nokia.”
  • Mukava: „Naši zamestnanci operujú s citlivými dátami. Prísľub rýchlych bezpečnostných aktualizácií pre telefóny Nokia bol veľmi dôležitým faktorom pri výbere zariadenia.“
  • Yorkshire Building Society: „Vynikajúca cena a rýchlosť aktualizácií pre Nokia 7 Plus boli dôvodom, prečo sme si vybrali práve tieto telefóny.”
  • Ineco: “Smartfóny Nokia poskytujú vysoko kvalitné riešenie, ako pokryť všetky naše očakávania a ich podpora naprieč našim projektom bola pre nás skutočným prínosom.“

Ekosystém, ktorý nestarne

Smartfóny Nokia menia pravidlá hry pre koncových používateľov a podniky. Nejde už len o špecifikácie zariadení, ale aj o to, aká je používateľská skúsenosť naprieč časom a ako sa táto skúsenosť vyvíja s aktualizáciami a ďalšími zlepšeniami. Smartfóny Nokia v programe Android Enterprise Recommended a Android One ponúkajú neustále sa zlepšujúci zážitok z používania a vyššiu mieru zabezpečenia vďaka pravidelným aktualizáciám a najnovším inováciám spoločnosti Google.

Či už ide o jednoduchý prístup k pracovným aplikáciám podľa potrieb zamestnancov alebo bezpečnostné funkcie, ktoré chránia všetko dôležité, majú v týchto smeroch smartfóny Nokia bezkonkurenčné výsledky. Adaptívne a neustále sa vyvíjajúce prostredie zamestnancom uľahčuje prácu a mimo to zvyšuje tiež produktivitu a efektivitu práce.

Vďaka zavedeniu funkcií, akými sú inteligentná správa napájania a adaptívne podsvietenie, ktoré reaguje podľa potrieb individuálneho používateľa a dvojdňovej výdrže batérie na jedno nabitie pri zariadení vo všetkých cenových reláciách, sú telefóny Nokia navrhnuté tak, aby oddelenia IT aj koncový používateľ boli spokojní. Vedľa podnikových funkcií ponúka každé zariadenie v portfóliu prispôsobenie sa osobnému používaniu, vďaka ktorému si telefón zamestnanci zamilujú.

Prehľad smartfónov Nokia v programe Android Enterprise Recommended:

Nokia 3.1 (32GB)
Nokia 3.1 Plus
Nokia 3.2 (32GB)
Nokia 4.2
Nokia 5.1
Nokia 5.1 Plus
Nokia 6.1
Nokia 6.1 Plus
Nokia 7 Plus
Nokia 7.1
Nokia 8
Nokia 8 Sirocco
Nokia 8.1
Nokia 9 PureView

Pre viac informácií ohľadom využitia operačného systému Android v podnikovej oblasti nájdete na: https://nokiaphones.whyandroid-enterprise.com/ a www.hmdglobal.com/forbusinesses.

*HMD Global: Business Smartphone Purchase prieskum: https://www.hmdglobal.com/download/HMD%20Global%20B2B%20Smartphone%20Purchase%20Survey.pdf

Značky: