Emailová služba Proton Mail sa rozrastie o ďalší produkt, je určený na evidenciu poznámok.

Proton je švajčiarska spoločnosť, ktorú poznáme najmä vďaka jej emailovej službe deklarujúcej ochranu súkromia používateľa. K tomu ponúka aj šifrovaný kalendár alebo cloudové úložisko. Po novom do portfólia jej produktov pribudnú aj poznámky Standard Notes. Tie boli doteraz ako samostatný produkt a ponúkali bezplatné aj platené predplatné.

Spojením týchto 2 firiem sa pre používateľov nič nemení. Aj naďalej budú platné ceny, za ktoré si používatelia kupujú Standard Notes. Bezo zmeny zostane aj základný plán, ktorý je poskytovaný zadarmo. Aplikácia ponúka šifrovanie, ktoré zaručuje súkromie používateľov aj voči prevádzkovateľovi služby. Ide o bezpečne uložené poznámky online, ktoré nie je možné dešifrovať bez používateľského kľúča a teda ani prevádzkovateľ k nim nemá prístup.

Podľa vyjadrenia Andyho Yena, zakladateľa a CEO Protonu, to spĺňa základné DNA, ktorým vstupoval na trh aj Proton a tým bolo poskytnúť používateľom lepšiu ochranu svojho súkromia. Poznámky Standard Notes sú výborným doplnkom k už existujúcim službám ako napríklad Microsoft OneNote alebo. Google Keep.

Tým, že využívajú šifrovanie medzi dvoma koncovými bodmi, ich radí na vysoký stupeň bezpečnosti. Aplikácia samotná sa veľmi dobre používa aj v základnej verzii a odporúčame ju minimálne vyskúšať. Platený program stojí 90 dolárov ročne, čo rozhodne nie je málo, no v prepočte je to len 7,50 dolárov mesačne.

standard notes Super-NoteZdroj: Standard Notes

Zdroj: Proton

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.