Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Každému motoristovi sa čas od času stane nehoda.

Nemusí ísť o nič vážne: stačí oškrieť auto pri parkovaní alebo neskoro zabrzdiť na križovatke. Aj tá najmenšia nehoda však znamená nepríjemnosti: nahlasovanie škodovej udalosti, čakanie na obhliadku, riešenie dokumentácie a servisu vedia poriadne znepríjemniť život. Ak nechcete stráviť kvôli oškretému laku či preliačenému plechu tri dni vybavovaním, vyskúšajte novú funkcionalitu, ktorú prináša vo svojej mobilnej aplikácii digitálna poisťovacia značka ONLIA.

Nehoda vzniká rýchlo, rieši sa však dlho

„Pozná to takmer každý šofér. Stačí chvíľa nepozornosti, slepý uhol, alebo neskúsený kolega a nehoda je na svete,“ hovorí Juraj Reindl, z digitálnej poisťovacej značky ONLIA. Podľa údajov Ministerstva vnútra SR za posledných 10 rokov nehodovosť na slovenských cestách výrazne klesla: kým v roku 1996 ministerstvo zaevidovalo 75 726 dopravných nehôd, v roku 2015 ich bolo 13 547. Medzi najčastejšie príčiny nehôd patrí nepozornosť, neprimeraná rýchlosť a nesprávne otáčanie či cúvanie. „Škoda na aute vznikne často v sekunde, jej riešenie však často vyžaduje trpezlivosť. Nová funkcia v našej aplikácii umožňuje rýchle a jednoduché nahlasovanie škodovej udalosti bez zbytočného čakania, papierovania a prieťahov,“ dodáva Juraj Reindl.

Ako to funguje?

Mobilná aplikácia ONLIA slúži, okrem iných funkcií ako je samoobhliadka auta pri uzatváraní postenia, aj na ohlásenie škodovej udalosti bez toho, aby ste museli niečo vybavovať osobne. „Aplikácia je veľmi intuitívna. V prípade nehody ju stačí otvoriť a nasledovať všetky pokyny. Priamo do aplikácie sa dajú vložiť fotky nehody alebo poškodeného auta, prípadne nahrať vlastnými slovami, ako k nehode došlo a čo sa vlastne stalo,“ vysvetľuje Juraj Reindl. Všetko prebieha elektronicky a jediné, čo potrebujete k vybaveniu poistného, je smartfón a pripojenie na internet. „Nehoda je vždy stresujúca, aj keď nejde o nič vážne. Nová funkcia našej aplikácie pomáha situáciu uľahčiť v maximálnej možnej miere.“

Viac sa o mobilnej aplikácii ONLIA dozviete tiež v našom redakčnom príspevku s videom.

Značky: