Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Hyperanalógovo stvárnená avantgardná architektúra

SUV EQE je všestrannejší variant sedanu pre podnikateľov EQE, ktorý disponuje podstatnými inováciami modelu EQS, pričom je dynamickejší ako SUV EQS. Päťmiestny model SUV EQE je jedným z najpriestrannejších zástupcov vo svojej triede, pokiaľ ide o priestor na hlavu, nohy a lakte. Model SUV EQE oslávi svoju celosvetovú premiéru 16. októbra 2022.

Model SUV EQE je založený na veľkej elektrickej platforme od značky Mercedes-EQ. S tým ide ruka v ruke konzekventná digitalizácia interiéru. Hyperobrazovka MBUX, ktorá sa dodáva na želanie, túto digitalizáciu pôsobivo implementuje. Kompletná prístrojová doska je reprezentovaná výraznou širokouhlou obrazovkou. Obrazovky s vysokým rozlíšením sú zjednotené pod jedným krycím sklom.

Dominantné krajné dýzy majú dizajn turbín. Vedome vytvárajú hyperanalógový dôraz vďaka kontrastu medzi špičkovou jemnou mechanikou a digitálnym, skleným displejom. Stredová konzola sa svojou prednou časťou spája s prístrojovou doskou a je voľne umiestnená v priestore. Pás ventilačných dýz z kokpitu vizuálne pokračuje do predných dvier. Vznášajúca sa ovládacia časť s integrovanou kľučkou dverí a ovládaním funkcií sedadla preberá funkčnú interpretáciu prvkov, ktoré boli predtým čisto dekoratívne.

Avantgardné, ako aj tradičné materiály a farby vytvárajú v interiéri špeciálnu atmosféru. Päť zladených farebných kombinácií podčiarkuje veľkorysý pocit z priestoru. Model SUV EQE je ponorený do progresívneho a luxusného farebného sveta teplých a studených odtieňov (napr. teplá, moderná hnedá Balao v kombinácii s technicky pôsobiacou nevskou sivou a biskajskou modro-čiernou).

Hybridný ozdobný prvok spája teplo dreva s technickým chladom pravého hliníka. Ozdobný prvok so vzhľadom 3D reliéfu v antracitovej farbe na druhej strane disponuje jemnými kovovými pigmentami. Špeciálnu atmosféru vytvára aj ozdobný prvok s laserovým rezom podsvietený so vzorom Mercedes-Benz.

Značky: