Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Napriek tomu, že zimná sezóna začína oficiálne až v novembri, technika Národnej diaľničnej spoločnosti bola pripravená vyjsť na cesty a zabezpečiť ich zjazdnosť už v prvé októbrové dni. V nasadení boli strediská údržby v Liptovskom Mikuláši a Mengusovciach.

Bezpečné a zjazdné diaľnice

Prvé výjazdy mechanizmov sa uskutočnili v utorok a v stredu minulého týždňa (4. a 5.10.) v úseku od Ivachnovej po Poprad. Do terénu tak vyšli stroje na liptovskej a podtatranskej diaľnici D1. V nočných a skorých ranných hodinách bolo v nasadení počas dvoch dní intenzívneho sneženia a silného vetra celkovo 14 sypačov, spotrebovalo sa takmer 83 ton posypového materiálu. Stroje odpluhovali vyše 1 626 km.

Na zimu sme pripravení

zima_2016_2017-1_web2016_8_nowat

Čo nám chce povedať signalizácia na sypači

O možnosti predbiehať sypač Vás informuje svetelná signalizácia v jeho zadnej časti. Šípka signalizuje, že predbiehanie je možné v pruhu, kam šípka smeruje. Kríž signalizuje, že predbiehanie sypača je zakázané. Nepredbiehajte sypač, NDSk to nie je povolené. Môžete dostať šmyk na bočnej vrstve odpluhovaného snehu. Posypový materiál zo sypača môže poškodiť Vaše auto.

Značky: