Vlajkové čipsety boli každoročne uvedené začiatkom decembra.

Už staršie správy naznačovali, že tento rok by sa to malo zmeniť. Aj keď sme vedeli, že novinky spoločnosti Qualcomm pravdepodobne spoznáme už v novembri, dátum ich uvedenia nebol stále známy. Teda až doteraz.

Qualcomm pred pár dňami uviedol novú generáciu čipov pre inteligentné hodinky, pričom iba pred pár hodinami sme sa dozvedeli aj termín ďalšej udalosti, ktorou je hlavná konferencia s názvom Snapdragon Summit. Toto každoročné podujatie sa pravidelne koná na Havaji, čiže aj tento rok nám spoločnosť práve z tohto miesta odhalí jej čipy novej generácie.

Snapdragon Summit 2022Zdroj: GSMArena
Snapdragon Summit 2022

Tento rok sa bude konferencia Snapdragon Summit konať od 15. – 17. novembra, na ktorej nám spoločnosť ukáže to najlepšie z jej produkcie. Tentokrát pôjde o čipovú sadu pre smartfóny s označením Snapdragonu 8 Gen 2. Okrem tohto očakávaného čipu budú samozrejme uvedené aj ďalšie nemenej zaujímavé novinky.

Ostatné dva roky boli veľmi netradičné a súčasná globálna situácia má negatívny dopad aj na technologické odvetvie. Aj napriek tomu, že Qualcomm neprezradil, prečo Snapdragon Summit presunul na november, tak pravdepodobne to bude súvisieť s čínskym trhom, ktorý na nový čínsky rok každoročne zaznamenáva obrovské predaje smartfónov.

Skoršie uvedenie vlajkového čipu spoločnosti Qualcomm tak umožní ostatným výrobcom skôr uviesť na trh aj ich smartfóny, čo im v tomto prípade prinesie vyššie zisky.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.