V názvosloví sa objavia nové písmená P a T.

Čipová sada Snapdragon 888 je poslednou, ktorá bola na trh uvedená pod klasickým názvoslovím spoločnosti Qualcomm. To sa skladalo zo slova Snapdragon a čísla, ktoré určovalo triedu a generáciu jednotlivých čipových sád. Už vyššie spomenutý názov mierne vybočoval z tradičného označovania, avšak dôležitou zmenou bolo až pomenovanie čipovej sady Snapdragon 8 Gen 1. Táto nová schéma sa dostala do všetkých kategórií čipových sád.

Správa z portálu AndroidAuthority však naznačuje, že spoločnosť Qualcomm chce aj naďalej pokračovať v transformácií označovania svojich čipových sád. Na trhu by sa mali údajne objaviť čipové sady s označením ako napríklad Snapdragon 7 Gen 2T a Snapdragon 7 Gen 2P

Pokiaľ sa táto fáma potvrdí, tak Qualcomm (používateľom) opäť skomplikuje orientovanie v názvoch jednotlivých čipov. Pripomeňme si, že tvorba novej schémy označovania bola vytvorená predovšetkým preto, že tá stará bola údajne komplikovaná. 

Nové označovanie má samozrejme svoje opodstatnenie, keďže spoločnosť stále používa aj štandardnú schému označovania čipsetov ako napríklad Snapdragon 782G. Týmto krokom by ju mohla spoločnosť Qualcomm zrušiť a zjednotiť s novou.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.