Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Rakúska pobočka technologickej spoločnosti Huawei počas koronakrízy zaznamenala mierny nárast predaja, zvýšenie počtu stálych zamestnancov a realizovaný projekt inštalácie zákazníckej 5G siete. Za nevídaný úspech vraj vďačí efektívnemu využitiu telekonferenčných systémov a práce z domu. 

Počas pandémie bola implementovaná prvá samostatná 5G sieť v Rakúsku. Samotná sieť je unikátna najmä preto, že pri realizovaní projektu nebola použitá žiadna zvyšková infraštruktúra 3G a 4G sietí. Vďaka spolupráci Huawei a sieťového operátora LIWEST tak vznikla prvá komerčná aplikácia 5G v krajine, v seniorskom centre Spallerhof. Hlavným využitím siete je prevádzka robotizovaného pomocníka, ktorý bude merať telesnú teplotu návštevníkom zariadenia. Cieľom prelomovej novinky je efektívne bojovať proti ochoreniu COVID-19.

Rástli napriek obmedzeniam

Napriek komplikáciám v dôsledku pandémie sa predaje spoločnosti Huawei Technologies v Rakúsku v prvom štvrťroku v porovnaní s predchádzajúcim rokom mierne zvýšili. Dôležitou súčasťou rastu je totiž veľká angažovanosť  v oblasti výskumu a vývoja. Len v roku 2019 čínsky koncern investoval do tejto oblasti viac ako 15 percent svojho ročného obratu – približne 18 miliárd EUR. Spoločnosť Huawei tak môže svoje aktivity vykonávať prostredníctvo nových technológií aj na diaľku. Bez fyzického nasadenia na mieste mohli technici ľahko pracovať na niekoľkých objednávkach naraz.

Jedlo na prídel a bezpečnostné opatrenia

Huawei uviedol, že obmedzenia nariadené rakúskou vládou boli prevedené do interných pravidiel spoločnosti už v marci. Približne 120 zamestnancov prešlo na prácu z domu, žiadny z nich nebol prepustený alebo zaradený do režimu cyklickej práce. Interná a externá komunikácia bola presunutú na platformy WeLink (email a video-komunikácia) a Escape (rýchle správy).

Keďže nebolo jasné, koľko môže nútená karanténa celkovo trvať, firma pripravila pre zamestnancov zásoby potravín. Tie mali byť pravidelné doručované v prípade eskalácie pandémie v priebehu niekoľkých mesiacov. Prebehla aj distribúcia ochranných masiek, dezinfekčných gélov a rukavíc, čím sa podarilo zabrániť akémukoľvek prípadu ochorenia COVID-19.

Značky: