Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Lepšie možnosti personalizácie: Novo uvedená služba SV Bespoke ponúka klientom modelov Range Rover Autobiography a SV rozšírený výber materiálov, farebných kombinácií a povrchových úprav
  • Individuálny výber: Jedinečnosť modelu Range Rover umocní ponuka až 391 farebných odtieňov interiérových materiálov a 230 farieb v palete SV Bespoke, ako aj služba Match to Sample.
  • Vyrobené na mieru: Novo predstavená služba SV Bespoke predstavuje vrchol personalizácie s jedinečnými dostupnými výšivkami a detailmi
  • Dlhší dojazd: Novéplug-in hybridy s výkonom 404 kW (550 k) a 338 kW (460 k) poskytujú tichý dojazd na elektrický pohon až do vzdialenosti 121 km a emisie CO2 s hodnotou 16 g/km, čo znamená rýchlejšiu, pokojnejšiu a efektívnejšiu jazdu2
  • Výkon V8: Motor V8 využíva na zníženie spotreby technológiu mild-hybrid, zatiaľ čo Range Rover SV je teraz k dispozícii aj s novou výkonnou verziou s výkonom 452 kW (615 k).
  • Pokročilé inovácie: Elektronické ovládanie nakláňania Dynamic Response Pro3 posúva potláčanie nakláňania karosérie na vyššiu úroveň, zatiaľ čo systém Terrain Response® obohacuje nový adaptívny terénny tempomat Adaptive Off-Road Cruise Control s technológiou Country Road Assist.
  • Elegantná krása: Range Rover si možno objednať už teraz. Nakonfigurujte si svoj model na https://www.landrover.com/vehicles/new-range-rover/index.html

Range Rover nastavuje predstavením služby SV Bespoke nový moderný štandard luxusu. Klientom ponúka vyššiu úroveň personalizácie a rafinovanosti.

Táto služba je dostupná pre modely Autobiography a SV, zatiaľ čo súbor vylepšení v rámci celej modelovej ponuky udržuje status vozidiel Range Rover ako najžiadanejšieho luxusného SUV na svete. Range Rover je originálne luxusné SUV, ktoré už viac ako 50 rokov stanovuje nové štandardy a kombinuje pokojný komfort a vyrovnanosť so schopnosťou podmaniť si akékoľvek prostredie.

Medzi ďalšie nové prvky modelového radu Range Rover patrí najnovšia generácia infotainmentu Pivi Pro1 , zatiaľ čo nové plug-in hybridné pohonné jednotky dosahujú vyšší výkon ako predtým. Range Rover SV prvý raz ponúka elektrický hybridný pohon aj v modeli s predĺženým rázvorom, zatiaľ čo vlajková loď V8 používa na zníženie spotreby technológiu mild-hybrid. Exkluzívny model Range Rover SV ponúka pre maximálny výkon aj verziu s výkonom 452 kW (615 k).

Geraldine Ingham, výkonná riaditeľka Range Rover, povedala: „Range Rover je synonymom exkluzivity a luxusu. Teraz, s novo predstavenou službou SV Bespoke, pozývame našich najnáročnejších klientov, aby sa stali tvorcami svojho skutočne jedinečného vozidla – aby si vybrali povrchové úpravy podľa vlastného želania a dali sa viesť naším dizajnérskym tímom. Skombinovaním vylepšenej personalizácie s jedinečným zdokonalením a bezkonkurenčnými schopnosťami poskytuje Range Rover aj naďalej maximálny moderný luxus.

SV BESPOKE

Spustenie služby SV Bespoke dostupnej pre modely Range Rover Autobiography a Range Rover SV predstavuje vrchol ponuky individuálnych úprav. Pre dosiahnutie dokonalej špecifikácie si klienti môžu upraviť svoj Range Rover v priestoroch SV Bespoke Commissioning Suite vo Veľkej Británii, navštíviť vybraných globálnych predajcov, alebo pre maximálne pohodlie dokončiť objednávku online prostredníctvom exkluzívnej virtuálnej služby.

SV Bespoke poskytuje prístup k širokej škále materiálov a povrchových úprav interiéru a exteriéru. Klienti dodržiavajú jedinečný a komplexný sedemkrokový proces tvorby, ktorý zohľadňuje farby, motívy, exkluzívne možnosti SV, materiály, obklady a povrchové úpravy, prispôsobenia a personalizáciu. Každé hotové vozidlo sľubuje, že bude také jedinečné ako jeho tvorca. K dispozícii sú aj vybrané dizajnové kombinácie, ktoré vytvoril tím Range Rover Design, aby pomohli klientom uskutočniť ich sny.

V interiéri je k dispozícii až 391 farebných odtieňov materiálov, zatiaľ čo upravená paleta farieb SV Bespoke obsahuje viac ako 230 farieb v saténových a lesklých povrchoch. Medzi exkluzívne možnosti patrí aj služba lakovania SV Bespoke Match to Sample, ktorá dokáže replikovať akúkoľvek požiadavku na farbu exteriéru, čím poskytuje neobmedzený priestor pre individuálne úpravy.

Úroveň remeselného spracovania, ktorú dosahujú odborníci z SV Bespoke, dokazuje pozornosť venovaná detailom na kapote modelov Range Rover a nápisu na dverách batožinového priestoru, ktorý je dostupný vo viacerých možnostiach úprav z drahých kovov vrátane 24-karátového zlata.

VÝBER POHONNÝCH JEDNOTIEK

Pohonné jednotky pre modely Range Rover ponúkajú teraz ešte širší výber. Výkonné a efektívne plug-in hybridné motory dostali nový elektromotor s výkonom 160 kW (218 k), ktorý v kombinácii s 3,0-litrovým šesťvalcovým benzínovým motorom Ingenium produkuje v modeloch P550e a P460e systémový výkon 404 kW (550 k) a 338 kW (460 k), čo predstavuje citeľný nárast oproti predchádzajúcim verziám s výkonmi 375 kW (510 k) a 323 kW (440 k).

Vylepšená technológia poskytuje lepšie zrýchlenie v režime EV, čím sa skracuje čas potrebný na dosiahnutie rýchlosti 100 km/h v čisto elektrickom pohone o 5,0 sekundy. Pri použití oboch zdrojov energie dokáže model P550e šprintovať z 0 na 100 km/h za 5,0 sekundy v porovnaní s časom 5,5 sekundy, ktorý dosahoval jeho predchodca.

Plug-in hybridné pohonné jednotky dopĺňajú v ponuke šesťvalcové mild-hybridné benzínové a naftové motory Ingenium. Dosahujú emisie CO2 na úrovni 16 g/km a poskytujú čisto elektrický dojazd do vzdialenosti 121 km až 113 km, v reálnych podmienkach by to malo byť až 94 km2.

Elektrický hybridný pohon je teraz prvýkrát k dispozícii aj pre model Range Rover SV s dlhým rázvorom. Klienti si môžu vybrať štvormiestne usporiadanie karosérie s dlhým rázvorom v spojení s voliteľnou súpravou prvkov výbavy SV Signature Suite a s úsporným hybridným pohonom, ktorý predstavuje vrchol luxusu značky Range Rover.

Uvoľnene jazdiaci motor V8 prvýkrát využíva mild-hybridnú technológiu Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV). Systém MHEV poskytuje zvýšenú účinnosť získavaním energie zachytenej pri spomaľovaní a brzdení a vylepšené reakcie, keď sa uložená energia uvoľňuje pri zrýchlení. V kombinácii s ďalšími výhodami systému, vrátane hladšie fungujúcemu systému štart/stop, prinášajú tieto zmeny aj zlepšenie emisií CO2.

Benzínový motor V8 MHEV s dvoma turbodúchadlami sa dostáva aj do modelu Range Rover SV. Vyznačuje sa výkonom zvýšeným na 452 kW (615 k) a krútiacim momentom 750 Nm, takže poskytuje plynulý a výrazný výkon.

ZABUDOVANÉ TECHNOLÓGIE

Luxusný interiér modelu Range Rover prináša v podobe najnovšej generácie infotainmentu Pivi Pro1 bezproblémovú konektivitu a intuitívne technológie. Poskytuje ostré zobrazenie a intuitívne rozhranie, ktoré klientom umožňuje ovládať kľúčové funkcie vozidla prostredníctvom elegantnej 13,1-palcovej vznášajúcej sa dotykovej obrazovky4.

Nové posuvné plochy s ľahko použiteľnými posuvnými ovládačmi pre ovládanie hlasitosti a klimatizácie poskytujú okamžitú a presnú priamy obsluhu kľúčových funkcií bez ohľadu na zobrazenú obrazovku menu, pričom približne 80 percent úloh možno vykonať dvoma ťuknutiami na domovskú obrazovku. Haptická spätná väzba poskytuje pridanú úroveň presných dotykov a komunikácie s používateľom.

Integrované systémy hlasového ovládania Amazon Alexa AI4 a hlasových pokynov Land Rover pomáhajú vodičom neustále sledovať cestu a zároveň bezpečne zadávať potrebné pokyny. Pokročilá aktualizácia softvéru Software Over The Air zaisťuje, že Range Rover vždy využíva aktuálny a najnovší softvér, vďaka čomu sa vozidlo a jeho funkcie časom zlepšujú.

Nová technológia Country Road Assist použitá prvýkrát v modeli Range Rover slúži na zvýšenie pohodlia cestujúcich a na zníženie námahy vodiča pri používaní adaptívneho tempomatu. Inteligentný systém využíva navigačné údaje na automatické prispôsobenie nastavenej rýchlosti, pričom zohľadňuje zákruty na ceste a zmeny rýchlostného limitu a podľa toho bez námahy zrýchľuje, alebo spomaľuje vozidlo.

Po svojom debute v modeli Range Rover Sport posúva systém Dynamic Response Pro3 pokoj pri jazde na novú úroveň. Výkonná technológia elektrickej regulácie nakláňania eliminuje pohyby karosérie pri prejazde zákrutami pre uvoľnenejšiu a príjemnejšiu jazdu. Využíva na to ovládače schopné vyvinúť na každú nápravu krútiaci moment až 1 400 Nm.

Neprekonateľné schopnosti modelu Range Rover v každom teréne zlepšuje zavedenie adaptívneho terénneho tempomatu Adaptive Off-Road Cruise Control. Funkcia pokročilého systému Terrain Response 2® pomáha vodičom orientovať sa v komplikovanom teréne tým, že udržiava stabilitu jazdy
v závislosti od podmienok na ceste pod kolesami. Vodič si môže vybrať jedno zo štyroch nastavení komfortu a systém podľa toho inteligentne prispôsobuje rýchlosť vozidla, čo umožňuje vodičovi sústrediť sa výlučne na sledovanie cesty cez náročný terén.

Vynovený modelový rad Range Rover je u nás teraz k dispozícií za tieto ceny:

Range Rover D300 SE SWB: 133.824 € (D300 SE SWB)

Range Rover P530: 186.248 € (P530 Autobiography SWB)

Range Rover SV: 199.651 € (D350 SV SWB)

Range Rover SV P615: 231.284 € (P615 SV SWB)

Svoj model si môžete nakonfigurovať na https://www.landrover.com/vehicles/new-range-rover/index.html

Značky: