Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

6. apríla 2020 získal nový razr prestížne ocenenie Red Dot: „Najlepší z najlepších“, najvyššie ocenenie v kategórii produktového dizajnu Red Dot Award vyhradené pre inovácie s najmodernejším dizajnom. Tento rok sa do súťaže prihlásili dizajnéri a spoločnosti zo 60 krajín s viac ako 6 500 produktami.

V spoločnosti Motorola sa usilujeme inovovať oblasť dizajnu a konštrukcie smartfónov s cieľom vytvoriť zariadenia, ktoré vyhovujú potrebám spotrebiteľov, a zároveň im poskytnúť prvok prekvapenia a potešenia. Toto platí pre celé naše portfólio produktov, pričom nedávno nás spoločnosť Red Dot ocenila za jedinečný véčkový sklápateľný dizajn smartfónu razr.

Keď sme navrhli razr, rozhodli sme sa vytvoriť najlepší smartfón, ktorý by využíval technológiu flexibilného displeja a riešil by skutočné problémy spotrebiteľov – potrebu prenosnosti. Každé rozhodnutie v priebehu vývojového procesu bolo zamerané na dodanie mimoriadne krásneho zariadenia s úplne jedinečným, a zároveň praktickým dizajnom, ktorý sa zmestí do vrecka.

Výsledkom je, že razr uspel v stelesnení každého z hlavných princípov dizajnu spoločnosti Motorola: jednoduchosti, prekvapení a v okázalosti.

Pri návrhu razr chcel náš tím vytvoriť inovatívne a bezproblémové riešenie, ktoré by porušilo hranice a súčasný stav z hľadiska moderného dizajnu telefónov. Razr prináša späť dizajnovú identitu, s ktorou sa tak veľa spotrebiteľov citovo spája, a ktorá je skutočne jedinečná,” Ruben Castano, Vedúci dizajnu spoločnosti Motorola Mobility.

22. júna 2020 bude razr pridaný na výstavu „Míľniky v súčasnom dizajne“ v múzeu dizajnu Red Dot Design v Essene, kde budú vystavené všetky ocenené produkty.