Čo to spraví so životnosťou batérie?

Oppo pred pár dňami oznámilo novú technológiu, ktorá umožní nabíjať smartfóny s výkonom až 125 W. Nabíjanie s takýmto výkonom teraz oznámila aj značka Realme. Nie je to náhoda, Realme bola v minulosti dcérska značka spoločnosti Oppo a obe firmy majú toho istého vlastníka, konglomerát BBK Electronics.

Technológia 125 W nabíjania od Realme má označenie UltraDART a podľa výrobcu nabije 33% batérie s kapacitou 4000 mAh v priebehu 3 minút. Úplne nabitie takto veľkej batérie by malo prebehnúť v priebehu 20 minút, pričom teplota batérie by nemala prekročiť hranicu 40 °C. Ak by výrobca nebral do úvahy teplotu batérie, nabíjanie by trvalo iba 13 minút.

Teplota akumulátora v telefóne je však veľmi dôležitý údaj, ktorý ovplyvňuje jeho životnosť. Výrobcovia telefónov sa doteraz snažili udržať teplotu batérie do 35 °C v snahe spomaliť jej opotrebovávanie. Uvidíme teda, ako rýchlo bude degradovať batéria pri použití takto výkonného nabíjania, ktoré zvýši jej teplotu až do 40 °C.

Realme sľubuje, že 125 W UltraDART nabíjanie prinesie do všetkých cenových kategórií telefónov. Nepôjde teda iba o výsadu vlajkových lodí. Pripomeňme, že spoločnosť doteraz ponúkala rýchle nabíjanie Dart Flash s výkonom 30, 50 a 65 W.

Zdroj: Realme

Prečítajte si aj:

Oppo oficiálne predstavilo 125 W superrýchle nabíjanie. Rýchlosťou blesku budeme nabíjať už aj bezdrôtovo

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit