Séria Realme 8 bude ďalšia, ktorá nastúpi na trend 108 Mpx fotoaparátov.

Výrobca dnes predstavil možnosti tohto fotoaparátu vo svojich smartfónoch v samostatnom videu na YouTube. Nový snímač HM2 od Samsungu má rozlíšenie 12 000 × 9 000 px a veľkosť 1/1.52“. Práve väčšia veľkosť by mala priniesť výsledné skvalitnenie fotografií.

Ako však výrobca ukazoval vo svojom prezentačnom videu, bude to opäť kooperácia softvéru a hardvéru. Snímač HM2 umožní technológiu zlučovania pixelov, v tomto prípade až 9 pixelov do jedného. Mnohí poznáte technológiu Quad Pixel, ktorá je používaná v smartfónoch nižšej cenovej kategórie.

Zatiaľ je známe to, že nový 108 Mpx čip bude používať Realme 8 Pro. Ako na tom budú ďalšie telefóny tejto série, nie je známe. Predpokladáme však, že iné telefóny Realme 8 budú mať nižšie rozlíšenie hlavného snímača.

In-sensor Zoom – funkcia umožní 3× zoom s veľkosťou fotografie 12 Mpx a vďaka vysokému rozlíšeniu čipu tak vytvorí priblíženú fotku v kvalite ako so skutočným tele objektívom na 3× priblíženie.

Starry mode – režim na fotografovanie nočnej oblohy a zachytenie časozberného videa. Funguje tak, že vďaka vlastnému algoritmu výrobcu zachytí 30 fotografií behom 480 sekúnd a potom vygeneruje video s dĺžkou jednej sekundy.

Tilt-shift – efekt, ktorý dosahujete priamo pri fotení, no s bežným smartfónom sa často treba spoľahnúť až na fotografický editor. Teraz je tu algoritmus, ktorý toto rozostrenie spraví priamo v smartfóne. Opäť je možné nielen fotografovať ale aj vytvárať video s takýmto režimom. Nastavenie efektu umožňuje meniť tvar, uhol, polohu a veľkosť bokeh efektu.

realme tilt-shift

Zdroj: Realme

Prečítajte si aj:

Realme 7 Pro: 65 W a AMOLED displej za 299 eur (RECENZIA)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.