V treťom kvartáli 2019 dodala už viac ako 10 miliónov zariadení.

Minulý rok sa snažil čínsky výrobca ponúkať smartfóny s výborným pomerom ceny a výkonu vo viacerých cenových segmentoch. Väčšina zariadení Realme sa dala porovnávať s bestsellermi značky Redmi a nebolo ojedinelé, že na niektorých trhoch sa značka Realme dostala aj pred dcérsku značku spoločnosti Xiaomi.

Obrovský rast spoločnosti je teraz viditeľný aj z hľadiska počtu dodaných kusov smartfónov. Portál Gizmo China informuje, že Counterpoint zverejnil rast spoločnosti Realme, ktorá dodala v 3Q 2019 už viac ako 10 miliónov kusov svojich telefónov. Navyše toto číslo predstavuje pre značku neuveriteľný medziročný rast o viac ako 800 %, čo ju aktuálne vystrelilo na celkové 7. miesto v globálnom meradle. 

Dosiahnutie tak vysokej úrovne rastu za jediný rok skutočne úctyhodné (vznik spoločnosti 05/2018). India a Indonézia majú na svedomí takmer 80 % dodávok spoločnosti. V poslednom období sa Realme stala štvrtou najväčšou značkou v Indii, kde získala už 16 % podiel na trhu. Značka Realme je už dostupná vo viac ako 20 krajinách sveta a nedávnym predstavením vlajkového modelu Realme X2 Pro sa snaží presadiť aj na európskom trhu.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Recenzia Xiaomi Redmi Note 7: Cenovo atraktívna klasika

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.