AOC je stabilná značka na trhu s hernými monitormi a model Q27G2U svojou výbavou výraznejšie neprekvapí. Ide o veľmi dobre vybavené zariadenie so všetkými potrebnými funkciami, ktoré by ste dnes čakali od herného monitora.

AOC Q27G2U ponúka 27-palcový VA panel s rozlíšením 2560 × 1440 pixelov. Obnovovacia frekvencia je 144 Hz, medzi hernými monitormi to považujeme za samozrejmosť. Rovnako aj funkciu adaptívnej synchronizácie, ktorá si rozumie so všetkými grafickými kartami – aj tými od NVIDIA aj tými od AMD.

Maximálny jas sme namerali na úrovni takmer 300 cd/m2, doba odozvy je 1 ms. Monitor nás potešil dobrým pokrytím farebného priestoru sRGB. Pri nastavení predpripraveného režimu je pokrytie na úrovni 95 %, pomocou kalibrácie sme ho zvýšili na takmer 100 %. Kalibrácia výrazne pomohla na zlepšenie pokrytia priestorov Adobe RGB a DCI P3, výsledok po našej úprave nájdete v tabuľke. V praxi to však znamená, že aj keď si kúpite AOC Q27G2U na hranie, tento monitor môžete veľmi dobre použiť aj na bežnú prácu a prezeranie fotografií či videí s verným podaním farieb.

AOC Q27G2U

Herný monitor AOC Q27G2U môžete používať aj na výšku, Zdroj: AOC

Monitor má moderný dizajn s tromi tenkými rámikmi. Dizajn svoj herný pôvod nezaprie, dominantou je čierno-červená farebná kombinácia a ostré hrany stojana. Ten ponúka nastavenie výšky, naklonenia a natočenia. Takisto obsahuje dieru pre manažment káblov. A vo výbave nájdete aj USB hub so štvoricou USB 3.0 portov. V tomto smere nemáme čo vytknúť, tieto vlastnosti zvyšujú všestrannosť monitora.

AOC Q27G2U ponúka štandardné nastavenia, ako je úprava kontrastu, jasu, gammy a jednotlivých zložiek farby. K dispozícii je ekologický režim a niekoľko vopred pripravených režimov pre rôzne spôsoby použitia. Monitor ponúka aj HDR režim, nejde však o skutočné HDR. Z herných funkcií dávame do pozornosti nastavenie čiernej farby – môžete si ju zosvetliť, aby ste lepšie videli nepriateľov, ktorí sa schovávajú v tieňoch. Takisto je možné aktivovať režim nízkeho lagu a počítadlo snímok za sekundu. Všetky tieto nastavenia sú štandardom v segmente herných monitorov od AOC. Nastavenia je možné meniť pomocou štvorice hardvérových tlačidiel, ich používanie je pohodlné.

AOC Q27G2U

AOC Q27G2U, Zdroj: AOC

ModelAOC Q27G2U
Veľkosť a typ panela27″, VA, 2560 × 1440 px, 144 Hz
Minimálny a maximálny jas, odozva70,5 až 298,1 cd/m2, 1 ms
Pokrytie farebného priestoru99,6 % sRGB, 80,8 % Adobe RGB, 88,7 % DCI P3
Nastaviteľná výška, USB hub, extra funkcieÁno, áno, adaptívna synchronizácia
Konektivita2× HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, 4× USB 3.0, 3,5 mm jack
thumbs-up-icon

Výhody

  • verné podanie farieb
  • praktická výbava monitora
  • rýchla obnovovacia frekvencia

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • funkcia HDR je iba do počtu

AOC Q27G2U

AOC Q27G2U, Zdroj: AOC

Verdikt

AOC Q27G2U je štandardný 27-palcový monitor. Jeho výbava je na veľmi dobrej úrovni. Oceňujeme vysokú obnovovaciu frekvenciu, kvalitný displej a herné funkcie.

Cena: 311,90 €

Zapožičal: AOC

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit