Samostatné bezdrôtové slúchadlá sú segmentom, do ktorého sa postupne pridávajú všetky značky. Beoplay vstupuje do tohto segmentu s modelom E8. Prinášajú luxusné prvky, odolnosť voči striekajúcej vode a prachu, zároveň aj niektoré menšie negatíva.

Testovať produkty tejto značky vyvoláva dojem z dokonalosti, a tak sme k modelu E8 pristupovali.

Umiestnené sú v malej nabíjacej škatuľke. Tá sa nabíja cez microUSB port. Slúchadlá sa vo vnútri pripnú magnetickým konektorom a samé sa v čase nabíjania vypnú. Stav batérie slúchadiel aj kapacity nabíjacej škatuľky ukazujú dve LED diódy. Slúchadlá nabije dvakrát, takže celkovo máte so sebou riešenie na 12 hodín počúvania hudby. Keď zoberieme do úvahy, že samotné slúchadlá vydržia hrať zhruba 4 hodiny.

Názov modelu / Technické parametreBeoplay E8
TypBluetooth 4.2
Veľkosť meniča [mm]5,7
Odhlučnenie od okolianie
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoranemá
Výdrž batérie [hod.]4 s BT a ANC
Nabíjací konektormicroUSB
Hmotnosť [g]12
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon3/5
Cena [EUR s DPH]299

To je v tomto segmente slušný čas a nemáme k nemu výhrady. Samotné vyhotovenie slúchadiel pôsobí veľmi lacno a nejako neodpovedá prvotriednosti tejto značky. Na oboch mušliach je dotyková plocha. Cez ňu ovládate transparentný režim, telefonovanie aj pozastavenie reprodukcie. Na nastavenie slúchadiel, ich bezdrôtovú aktualizáciu alebo prispôsobenie ekvalizéra Tone Touch treba použiť aplikáciu Beoplay pre Android a iOS.

Slúchadlá majú nadštandardnú výbavu rôznych veľkostí náušníkov aj tých vo forme odhlučňovacej peny. Nevýhoda ťukania na dotykovú plochu je nepríjemný tlak do uší. Slúchadlá majú taký tvar, že si ich zakaždým „zaťuknete“ hlbšie do uší, a to je dosť nepríjemné.

Štuple rôznych veľkostí v prípade modelu Beoplay E8

Zvukovo k nim nemáme výhrady a patria do toho najlepšieho v tomto segmente. Vynikajúco vyladené basy, absolútne zreteľné stredy a výšky znejú špičkovo. Kto má rád túto značku, staví na istotu. Po stránke zvuku bez výhrad, námietky k vyhotoveniu a používaniu sme však mali.

thumbs-up-icon

Výhody

  • špičkový zvuk
  • výdrž na batériu
  • doplnkové funkcie s aplikáciou Beoplay
  • odolné

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • spôsob ovládania
  • spôsob zatláčania do uší

Verdikt

Beoplay E8 sú zvukovo vynikajúce a skutočne bezdrôtové slúchadlá. Vydržia 4 hodiny na batériu, majú špeciálny režim na počúvanie hudby, aby ste neprišli o zvuky z diania v okolí. Prekážalo nám ale ťukanie prstom na mušle a nepríjemný tlak v ušiach, ktorý to spôsobovalo.

Zapožičal: Beoplay

Cena: 299 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 3/2018, ako súčasť testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.