Slúchadlá JBL Synchros E50BT majú Bluetooth pripojenie a dajú sa používať aj s káblom, ak sa akumulátor vybije.

Tu je ale jeden rozdiel. Na ich nabitie potrebujete špeciálny kábel. Ten síce patrí do USB portu, no na strane slúchadiel má 2,5 mm jack konektor. Nie je to nevýhoda. Slúchadlá, hoci majú sklápateľné mušle, sú na vyslovené cestovanie dosť veľké. Navyše, stále máte možnosť počúvať cez audio kábel. Tu je jedna zmena oproti testovaným, kábel nemá možnosť využitia ako handsfree. Prípadný telefonát sa dá vybaviť len pri zapojení cez Bluetooth. Mušle sú typu circum-aural, teda kompletne obopnú ucho.

Koženkové polstrovanie nie je vyslovene tvrdé, no v tomto teste sú aj pohodlnejšie slúchadlá a to dokonca s prítlakom na uši. U tých je riziko pohodlia vždy väčšie ako pri takto veľkých mušliach. Tým, že majú nízky stupeň odhlučnenia, sa viac hodia na domáce použitie. Jednak nie sú úplne vhodné do rušného prostredia a navyše by ste svojou reprodukciou rušili ostatných.

Aj tento model má funkciu ShareMe 2.0, ktorá prepojí ďalšie slúchadlá s touto funkciou na počúvanie rovnakého obsahu. Ovládanie hlasitosti je na ľavej mušli. Tu nám prekážalo pípnutie ako signalizácia pri dosiahnutí limitu hlasitosti. Ako už výrobca JBL v minulosti ukázal, dokáže urobiť slúchadlá aj bez tohto rušivého elementu. Pípnutie je naozaj nepríjemné a nemá tu čo robiť. Veď to, že sa už ďalej nezvyšuje hlasitosť reprodukcie, zistíte ľahko aj bez tohto rušivého efektu.

Prečítajte si tiež recenziu na JBL Everest 300

Zvukovo dostanete vynikajúci zvuk. Je prirodzené, že 50 mm meniče vytvoria lepšiu rezonanciu zvuku na väčšou povrchu. Iste, nie je to vždy pravidlom, no tu získate veľmi detailný zvuk. Absolútne prekreslené stredy a výrazné výšky. Podstatné je, že neustupujú do pozadia ani basy. Tie sú veľmi dobré, no nie úplne tak dynamické ako pri slúchadlách, ktoré sme ocenili Tipom redakcie. Ak nebudeme úplní detailisti, sú to veľmi dobre hrajúce slúchadlá v našom teste. Na úrovni modelu AKG Y50BT, ktorý na nás urobil taký dojem, že slúži na priame porovnanie.

Hodnotenie:

+          skladateľná konštrukcia, ovládanie na ľavej mušli, SenseMe 2.0, vynikajúci zvuk
–           minimálne odhlučnenie v oboch smeroch

Cena: 139 EUR
Zapožičal: www.jbl.sk

Verdikt touchIT

JBL Synchros E50BT sú špičkové slúchadlá, ktoré sa hodia na doma. Ak hľadáte model na počúvanie doma alebo v kancelárii a nie je problém s menej izolovanou reprodukciou, toto je správna voľba.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreJBL Synchros E50BT
Typdrôtové / Bluetooth
Veľkosť meniča [mm]50
Bluetooth3.0
NFCnie
Funkcia handsfreeáno
Charakteristická citlivosť [dB/1 mW/1 cm]117
Impedancia [Ω]neuvedené
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Hodnotenie Výsledky
Vlastné odhlučnenie2/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon5/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 3/2016 ako súčasť veľkého testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania. 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.