Rozmer tohto reproduktora prezrádza, že ide o univerzálnejšie ladený zvukový systém. Hodí sa do väčšej miestnosti. Vďaka zostave dvoch širokospektrálnych meničov a pasívneho žiariča získate silný zvuk.

My reproduktor vidíme ako hlavné ozvučenie do väčšej izby. Môžete ho využiť na filmy alebo hudbu. Je pevný a ťažší, no zároveň je to powerbanka. Reproduktor má 5200 mAh batériu a môžete s ním nabíjať iné zariadenia. Škoda, že reproduktor samotný sa nabíja ešte stále cez microUSB a nie USB-C. Pri takej veľkej kapacite by sme to ocenili. Využiť síce môžete aj port na rýchlejšie nabíjanie s kruhovým otvorom, avšak nabíjačka s napätím 18 V nie je súčasťou balenia.

Páčil sa nám pozdĺžny tvar reproduktora. Podstava je úzka, mali sme možnosť ho umiestniť aj na poličku. Jeho hrúbka nebude pre mnohých limitom. Ideálne umiestnenie je ale smerom k používateľovi. Tu budete musieť korigovať jeho smer. Nepoužíva priestorové šírenie zvuku. Ideálne je ho zdvihnúť vyššie alebo ho mať na stole tak, aby pred ním neboli iné veci. Napríklad veko notebooku alebo monitor.

Reproduktor má pevné telo, ktoré zabraňuje nežiaducim rezonanciám. To je vhodné pri jeho 40 W výkone. Ozvučí aj menšie priestranstvo. Prijali by sme ale jemnejšie podanie basov. Sú tvrdšie a chýba im väčšia dynamika. Naopak výšky sú počuteľné viac, stredy menej. Z reproduktora sa dá telefonovať a všetky ovládacie prvky má na hornej strane. Ide o štandardné tlačidlá na ovládanie hlasitosti, hudby a hovorov.

Označenie reproduktora / Technické parametreCarneo HomeDragon 3 eXtreme
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]40
Aux ináno
Bluetooth4.2
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
Odolnosťnemá
Výdrž batérie [h]12
Vyhotovenieplast / kov
Rozmery [mm]226 × 60 × 100
Hodnotenie
Kvalita zvuku3/5
Výbava3/5
Pomer cena / možnosti3/5
Cena [EUR s DPH]99,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • pevné telo
  • veľká kapacita batérie
  • vyšší výkon

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • chýba dynamika basov

Verdikt

Carneo HomeDragon 3 eXtreme je najrozmernejší reproduktor z nášho výberu. Má aj najvyšší výkon a batériu, čím poslúži aj ako powerbanka. Na ozvučenie väčšej miestnosti je ideálny.

Zapožičal: Carneo

Cena: 99 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.