Bezdrôtové slúchadlá prevažne na domáce použitie. Typovo vychádzajú sčasti zo slúchadiel s veľkými mušľami. Majú však malý polomer vnútorného výrezu polstrovania, a tak sa na uši iba prikladajú. Dovnútra sa ucho nezmestí, ale prítlak na uši nie je nakoniec taký silný.

Kožené polstrovanie je ale tvrdšie. Rovnaký materiál je použitý aj na spojovacom oblúku. Zo spodnej strany je takisto kožené polstrovanie. Zhora sú slúchadlá spevnené oceľovým oválom.

Zaujímavé na týchto slúchadlách je, že majú univerzálny dizajn. Bude to o vašom zvyku, ako si ich nasadíte na hlavu. Ani jedna strana totiž nie je označená ako ľavá alebo pravá. Celé ovládanie je sústredené po obvode jednej z mušlí.

Tým, že slúchadlá majú integrovanú čítačku microSD kariet a FM rádio, je tu rozšírený spôsob ovládania tlačidlami na posun hudby a úpravu hlasitosti. Slúchadlá sa dajú použiť aj ako bezdrôtové. Nabíjajú sa cez microUSB port, avšak na bežné počúvanie ich stačí prepojiť dodávaným audiokáblom. Prídete síce o rozšírenú funkcionalitu v podobe vstavaného prehrávača a FM rádia, ale zvuk z externého zdroja bude fungovať.

Párovanie cez Bluetooth prebehlo bez problémov, za obťažujúce sme však považovali hlásenia zo slúchadiel pri prepínaní režimov. Namiesto nepodareného hlásenia so ženským hlasom by stačilo jemné cvaknutie.

Hudobne patria k základu a výrobca sa viac sústredil na pridanie funkcií ako na kvalitu zvuku. Je zastretý a pôsobí ako spoza skla. Preto ich odporúčame len nenáročným používateľom.

Názov modelu / Technické parametreCarneo S7
TypBluetooth 4.1
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okolianie
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraI konektor
NFCnemá
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]5
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie2/5
Odhlučnenie od okolia2/5
Kvalita reprodukcie1/5
Pomer cena / celkové možnosti2/5
Cena [EUR s DPH]34,90
thumbs-up-icon

Výhody

  • Univerzálna konštrukcia
  • Vstavané FM rádio

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Kvalita zvuku
  • Obťažujúce hlásenia

Verdikt

Carneo S7 sú základné slúchadlá. Majú netradičné funkcie prevzaté z externých reproduktorov. Škoda, že sa výrobca nesústredil viac na kvalitu prejavu ako na pridávanie slotu na pamäťovú kartu a FM rádio.

Zapožičal: Carneo

Cena: 34,90 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.