Slúchadlá do uší radu Aurvana boli už od uvedenia svojho prvého modelu na trhu zárukou kvalitnej reprodukcie.

Trio, ako charakteristika troch meničov v jednom malom slúchadle, to je hlavná charakteristika týchto slúchadiel. Zamrzela nás ale jedna vec. Prečo výrobca zmení niečo, čo funguje a použije nový, ale nie veľmi vhodný prvok? Narážame na kábel.

Ide o skrútený dvojžilový kábel z každého slúchadla. Gumový poťah sme mali vždy zamotaný. Nepomôže ani pevná kapsička na prenášanie. Tou síce značne drahé slúchadlá ochránite proti mechanickému poškodeniu, zamotaniu kábla ale nezabránite. Škoda, toto kazilo celkový dojem z používania slúchadiel.

Poďme teraz na to, čím nás tento model zaujal. Spracovanie je kvalitné a výrobca myslel na veľa detailov. Uchytenie MMCX kábla má pružiace rebrinové ukončenie. To zmierňuje tlak pri ohýbaní kábla pri mušliach ako aj pri 4-pólovom audiokonektore v tvare L. Smerovanie in-ear mušlí je prirodzené tvaru ucha.

Dobre sa nosia, nevypadávajú z ucha a keď si ich založíte naopak, ihneď to budete poznať. V balení sú tri veľkosti návlekov AuraSeal, ktoré odhlučnia okolité ruchy. Výrobca hovorí o 98 % odhlučnení. My by sme s percentami tak vysoko nešli. Uznávame ale, že už samotné nasadenie eliminuje množstvo zvukov a šumu, ktoré bežne počuť v kancelárii alebo vonku. Kábel typu MMCX je odnímateľný, časť konštrukcie mušle sa dá odpojiť a môžete využiť svoje káble.

Každá mušľa sa skladá z troch meničov. Je tu výškový reproduktor, stredový menič a bio-celulózový menič na vytvorenie nízkych tónov. To všetko v takto malom tele. Ide o univerzálne použiteľné slúchadlá, teda obsahujú aj mikrofón. Na kábli je len jedno tlačidlo, a to na prehrávanie hudby alebo prijatie hovoru. Nejako nám strohosť ovládacieho prvku neprekážala, hlasitosť si upravíme na počítači alebo v smartfóne.

Zvukovo ide o super kvalitný prejav. Nám sa neskutočne páčil a už pri prvom vložení do uší sme podvedome pociťovali, že je niečo inak. Cena slúchadiel ich jasne vymedzuje. Treba na ne použiť kvalitnú hudbu a verte, že pri počúvaní hudby z YouTube skôr zaplačete. Tieto slúchadlá si zaslúžia kvalitný zdroj hudby.

Odporúčame Spotify aspoň v režime High Quality i keď Extreme Quality je vhodnejší. Ak vás nelimituje priestor vo vašom zariadení, zvoľte najlepšiu kvalitu. Na stredných tónoch smerom k výškam pocítite aj najmenšie detaily. Odporúčame ale ešte kvalitnejší zdroj nahrávok. Aby nedošlo k omylu, nepotrebujete mať k slúchadlám ešte nadštandardnú audio výbavu. Stačí smartfón, no s kvalitnými nahrávkami. Zvuk zo slúchadiel naozaj stojí za to.

Názov modelu/Technické parametreCreative Aurvana Trio
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]10
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]5 ÷ 40 000
Typ konektoraL konektor
Výdrž batérie [hod.]N/A
Hmotnosť [g]19
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena/kvalita reprodukcie4/5
Cena [EUR s DPH]249,99
thumbs-up-icon

Výhody

  • špičkový zvuk
  • vyladená reprodukcia vo všetkých pásmach
  • MMCX kábel
  • extra pohodlné na nosenie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • cena
  • kábel sa rád zamotá

Verdikt

Creative Aurvana Trio sú absolútne špičkové slúchadlá, ktoré na nás urobili výborný dojem. Veľmi sme si ich obľúbili a zvuk, ktorý sa z nich šíril, bol nezameniteľný. Cena sa nám zdá až príliš vysoká. Možno nás pomýlil malý rozmer a pomer malé slúchadlá/vysoká cena. Máte ale záruku, že dostanete vynikajúci zvuk

Zapožičal: Creative

Cena: 249,99 EUR

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.