Tento model je vhodný pre tých, čo majú radi hlboké basy.

Už podľa frekvenčného rozsahu je jasné, že tu sa Creative zameral na dunivý zvuk. Ten je skutočne silný, na náš vkus až veľmi. Podľa skúseností z nášho okolia, je práve zosilnená basová stránka to, čo mnohí hľadajú. Ideálne na cestovanie a ako rezerva pri jemnom odchýlení náušníkov z vami nastaveného miesta vo zvukovode. Na výber sú v balení štandardne tri veľkosti a mali by vám dobre sedieť v ušiach.

Plochý kábel sa nebude zamotávať a má rovnakú konštrukciu ako v prípade modelu In-ear2 Plus. Ovládací prvok je tu však širší. Takisto sa s ním dajú ovládať hovory a hudba a nechýba potenciometer vo forme posuvníka na úpravu hlasitosti hudby.

Po zvukovej stránke je cítiť silná reprodukcia nízkych tónov. To sme zmienili. Je prirodzené, že intenzitu v tomto pásme budete cítiť so zvyšujúcou sa hlasitosťou, hoci frekvenčná charakteristika sa meniť nebude. Výšky budú jemne v pozadí silných basov, isté nepresnosti sme pociťovali aj v stredových frekvenciách.

Hodnotenie

+ dunivé no stále dynamické basy, kábel sa nezamotáva
– až príliš silné basy

Zapožičal: Creative
Cena: 19,90 EUR

Verdikt

Creative Hitz MA350 sú podobne zamerané slúchadlá ako JBL T110. Je tu dôraz na reprodukciu basov. Istá deformácia zvuku je potom cítiť práve kvôli uprednostneniu nízkych tónov.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreCreative Hitz MA350
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]9
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]6 ÷ 23 000
Typ konektoraL konektor
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / výkon5/5
Cena [EUR s DPH]19,90

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 5/2017 ako súčasť veľkého testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.