Notebook, ktorý využíva rozšírenú funkcionalitu snímačov a stáva sa z neho nadmieru pohodlný pracovný nástroj. Konvertibilný notebook v takmer klasickom dizajne. Nemá ťažký displej, ako pri iných notebookoch tohto typu a dobre sa s ním pracuje nielen na pracovnom stole, ale aj na kolenách.

Vyhotovenie a používanie

Výrobca sa zameral na čo najúspornejší dizajn tohto 14″ modelu. Aj preto získavate rozmer podobný 13,3″ notebookom. Je len o niečo širší, ako 13,3″ modely na trhu. Tenké okraje okolo displeja vyzerajú veľmi dobre a nijako neznižujú komfort pri práci. Tým, že sa dá displej preklopiť, máte možnosť akéhokoľvek uhla otvorenia. Spodná časť obrazovky nebude tak kriticky dole a vy sa nebudete musieť pred obrazovkou skláňať a hrbiť.

Telo je z hliníka v kombinácii s plastovým spodkom. Ten je však jemne zdrsnený a pôsobí ako pogumovaný. Je to vynikajúce riešenie na zabezpečenie stability. Dotykový displej podporuje aj pero, to ale nie je v základnej výbave. Podobne voliteľný je 4G modul na SIM kartu. V našej konfigurácii sme túto možnosť nemali.

Na prihlasovanie do systému je tu infračervená kamera. Snímač odtlačkov výrobca vynechal, avšak chýbať vám určite nebude. Špecialitou je spolupráca so snímačom priblíženia. Keď sa k notebooku priblížite, zapne sa IR kamera a rozpoznávanie tváre. Do systému sa prihlásite automaticky, a to okamžite ako si sadnete za počítač.

V tomto modeli je aj snímač okolitého osvetlenia na automatické nastavenie jasu. Komu by táto funkcia prekážala, dá sa vypnúť priamo v nastaveniach Windows v časti Obrazovka.

Klávesnica je tichá a má dva stupne podsvietenia. Zámenu multimediálnych klávesov/F-kových spravíte klávesovou skratkou a zamknete si preferenciu daných klávesov podľa toho ako potrebujete, a to aj bez potreby nastavovať niečo v BIOS-e.

Zabudnúť nesmieme ani na zvukový prejav. Patrí medzi to lepšie na trhu s notebookovými reproduktormi. Tradične opäť vďaka nástroju Waves MaxxAudio Pro.

Model notebooku / ParameterDell Latitude 7400 2-in-1
ProcesorIntel Core i7-8665U 1,9 ÷ 4,8 GHz, 8 MB cache (max. 15 W TDP)
Operačná pamäť16 GB (max. 16 GB)
Pevný diskSamsung, 512 GB SSD
Displej14″, IPS, dotykový. rozlíšenie 1920 × 1080 px
Grafická kartaIntel UHD Graphics 620
Porty2 × USB-C / DP / TB, 2 × USB 3.1, HDMI 1.4, čítačka microSD, kombinovaný audio
Operačný systémMicrosoft Windows 10 Pro
Rozmery [mm]319 × 200 × 15
Skutočná hmotnosť [kg]1,363
ZapožičalDell
Cena (EUR s DPH)1589

Výkon a výbava

V našom prípade sme mali silný procesor Intel Core i7-8665U 1,9 ÷ 4,8 GHz a k tomu 16 GB RAM. To je však zároveň aj maximum tohto stroja. SSD disk s kapacitou 512 GB je primeraná voľba k cene a narastajúcim dátovým potrebám. K displeju výhrady nemáme a Full HD rozlíšenie bohato postačuje na kvalitný obraz. Mohol by však byť trochu svetlejší. S hodnotou tesne pod 300 cd/m2 sa radí k priemeru. Nadpriemerná je však výdrž, a to vyše 12 hodín.

Na pohľad vynikajúci stroj s precíznym spracovaním. To podstatné ale objavíte po niekoľkých hodinách až dňoch používania. Napríklad systém chladenia Adaptive Thermal Performance, ktorý vyvažuje výkon, spotrebu a celkový dopad na chladenie a hlučnosť. Nástroj Dell Power Manager má dostatok možností na nastavenie spôsobu chladenia, výkonu a celkovej spotreby. Aj bez neho získavate tichý stroj. Pri silnejšom vetraní je hlučnejší, spomínaným nástrojom sa dá ale uviesť do tichšieho režimu. Zníži sa výkon a behom dvoch sekúnd máte nehlučný notebook. Na výkone sme to nijako výrazne nepostrehli, ak hovoríme o kancelárskej práci a surfovaní na internete.

V tomto smere Dell dopĺňa trojicu najlepšie spracovaných notebookov v oblasti výdrže, chladenia a výkonu. Dva zvyšné z tejto trojky sú Fujitsu a Lenovo.

Notebook podporuje vzdialenú správu cez Dell Client Command Suite a VMware Workspace ONE.

Model / TestyDell Latitude 7400 2-in-1
PCMark 10 – Kancelársky výkon3825
Essentials8740
Productivity6812
Digital Content Creation2552
3DMark 11 – Herný výkon1678
Graphics score1503
Physics score5222
Combined score1472
VR Mark – Virtuálna realita
Orange Room700
HD Tune Pro 5 – Pevný disk
Average speed [MB/s]1404,4
Access time [ms]0,045
Batériové testy
PCMark 10, Modern Office [hh:mm]12:13
Displej – meranie jasu
Maximálna hodnota jasu [cd/m2]295,94
Teplota – kancelársky / výkonný režim
Klávesnica, najhorúcejšie miesto [°C]34,9 / 39,6
Spodok, najhorúcejšie miesto [°C]39,1 / 52,3
Celkové hodnotenie
Faktor mobility8,96
Odolnosť tela4/5
Dizajn5/5
Klávesnica4/5
HW a SW vyladenie5/5
Celkový výkon4/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • Klávesnica
  • Spracovanie kĺbov displeja
  • IR kamera so snímačom priblíženia
  • Správa chladenia a výkonu

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Žiadne podstatné

Verdikt

Dell Latitude 7400 2-in-1 je na pohľad jemne zvláštny notebook. Je mierne predĺženejší, čo je však dôsledok jeho konštrukcie. Nedajte sa oklamať, je to užitočný notebook doslova do lietadla. Máte plnú výbavu v 13,3″ modeli a vďaka úprave rámov displeja máte vynikajúci notebook z hľadiska rozmerov a celkového rozloženia prvkov. Ocenili sme výdrž na batériu, celkovú spoľahlivosť a tichý chod.

Cena: 1589 €
Zapožičal: Dell

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.